Open Atelier

Ben je graag creatief en kunstzinnig bezig, maar heb je thuis te weinig ruimte of vind je het niet zo prettig om alleen te werken? Dan biedt het Open Atelier van GIGANT een uitkomst! Hier werken we in een groep onder begeleiding van twee professionele kunstenaars/ kunstdocenten. We zijn een maakgemeenschap die elkaar helpt en inspireert. We bieden ruimte om andere makers te ontmoeten binnen een ontspannen en open sfeer. Het maakt niet uit welk medium je beoefent: keramiek, steen, glas, was, papier, tekenen of schilderen. Iedereen is welkom.

Elke sessie is er een korter of langer inspiratiemoment, waarin we kunstzinnige vaardigheden oefenen, we kunstwerken of actuele exposities bespreken, we feedbacksessies houden etc. Zo ondersteunen we elkaars maakproces en halen we het beste in ieders werk naar boven.

Elke 10 weken is er een nieuw thema, waarvan je zelf kunt beslissen of je dit daadwerkelijk meeneemt in je werk of het als gedachtenexperiment voor je proces houdt. Natuurlijk is er daarnaast vooral veel ruimte om te maken! We nemen als groep deel aan de exposities van GIGANT, zodat je je werk aan heel Apeldoorn kunt laten zien.

In principe is het de bedoeling dat je je eigen materialen meeneemt. Maar basismaterialen en -gereedschappen zijn aanwezig. Deze kun je vrij gebruiken. Net zoals je klei, porselein en glas tegen gunstige tarieven kunt laten stoken in onze ovens. Ook klei, was en teken-/ schilderpapier in diverse afmetingen is tegen betaling beschikbaar in ons atelier.

We ontmoeten je graag!

Doelgroep: Volwassenen

Lesdag: elke woensdagavond m.u.v. de schoolvakanties

Aantal lessen: periodes van 10 sessies het gehele seizoen door, instroom is op elk moment mogelijk

Lestijden: 19.00-21.30 uur

Prijs: € 250,- per reeks van 10 sessies (excl. materialen)

Het maximaal aantal deelnemers is 12. Bij meer aanvragen komt er een extra avond of middag bij.

Laeta Lazet

Laeta Lazet

Ik ben Laeta, multimedia kunstenaar en kunstdocent. Ik werk met keramiek, fotografie, drukwerk en restmaterialen van textiel, wol, karton, plastic, etc. Ik werk zowel plat als ruimtelijk. Maar het doen van onderzoek en het artistiek proces staat voor mij voorop. Mijn beeldende zoektocht begint altijd met een object uit mijn dagelijks leven. Ik haal het object los uit zijn wereld, uit mijn wereld. Door middel van processen als omzetten in ander materiaal, vervormen, fragmenteren, afstand nemen, etc. ga ik opzoek naar verborgen ruimtes en bijzondere eigenschappen. Zo ontstaan er nieuwe werelden, die mij tevens in staat stellen met andere perspectieven te kijken naar onze eigen wereld. Dat filosoferen en nadenken met hoofd en handen over onze wereld doe ik graag. Ik ben van mening dat het ons allemaal zou helpen als we ons oprecht nieuwsgierig openstellen voor al het andere waarmee we de wereld delen. Zo ook het materiaal waarmee we werken in workshops en cursussen. Ik neem mijn cursisten heel graag mee in die wereld van nieuwsgierigheid en beeldend experiment.

Sietske Schoute

Sietske Schoute

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement