Workshop Botanische blauwdrukken (Cyanotype)

Cyanotype is een van de oudste technieken om afdrukken te maken en een voorloper van de huidige fotografie. Botanicus en de eerste vrouwelijke fotografe Anna Atkins is wereldberoemd geworden met haar cyanotypes van algen en varens. Een van haar boeken is te bewonderen in het Rijksmuseum Amsterdam. De cyanotype techniek wordt nog steeds gebruikt.

In deze eenmalige workshop leer je de basis van deze magische druktechniek. Op papier dat met deze techniek lichtgevoelig is gemaakt gaan we experimenten met belichting en compositie. We gebruik planten, bladeren, bloemen en takjes en eventueel ook andere materialen zoals veren om de meest verrassende beelden te maken. Je mag eigen bloemen en planten of andere materialen meenemen om te gebruiken. Aan het einde van de workshop heb je een eigen serie cyanotypes die je thuis kunt inlijsten of waar je een collage van kunt maken.

  • Aantal lessen: 1
  • Lestijden: 14.00-17.00 uur
  • Prijs: € 80,-
  • Data: 2 december 2023, 13 januari 2024 of 10 februari 2024
  • De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. (Maximaal 10 deelnemers.)
Laeta Lazet

Laeta Lazet

Ik ben Laeta, multimedia kunstenaar en kunstdocent. Ik werk met keramiek, fotografie, drukwerk en restmaterialen van textiel, wol, karton, plastic, etc. Ik werk zowel plat als ruimtelijk. Maar het doen van onderzoek en het artistiek proces staat voor mij voorop. Mijn beeldende zoektocht begint altijd met een object uit mijn dagelijks leven. Ik haal het object los uit zijn wereld, uit mijn wereld. Door middel van processen als omzetten in ander materiaal, vervormen, fragmenteren, afstand nemen, etc. ga ik opzoek naar verborgen ruimtes en bijzondere eigenschappen. Zo ontstaan er nieuwe werelden, die mij tevens in staat stellen met andere perspectieven te kijken naar onze eigen wereld. Dat filosoferen en nadenken met hoofd en handen over onze wereld doe ik graag. Ik ben van mening dat het ons allemaal zou helpen als we ons oprecht nieuwsgierig openstellen voor al het andere waarmee we de wereld delen. Zo ook het materiaal waarmee we werken in workshops en cursussen. Ik neem mijn cursisten heel graag mee in die wereld van nieuwsgierigheid en beeldend experiment.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...