Toegankelijkheid

Wij bieden verschillende faciliteiten om GIGANT voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Op deze pagina lees je hier meer over.

Aangepaste parkeerplaatsen

Aan de Roggestraat vind je twee aangepaste parkeerplaatsen waar je met een gehandicaptenparkeerkaart maximaal drie uur kunt parkeren. Deze parkeerplaats kan niet vooraf worden gereserveerd. Als de aangepaste parkeerplaats niet beschikbaar is, kun je ook parkeren in de parkeergarage Museum Centrum, eveneens aan de Roggestraat. Deze garage beschikt over zes aangepaste parkeerplekken en een lift.

Rolstoelen, rollators en scootmobiels

GIGANT is toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Vraag onze medewerkers bij de balie voor de beste route naar de locatie van jouw keuze.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Hulphonden

Jouw hulphond is van harte welkom in GIGANT, mits deze aangelijnd is en herkenbaar als hulphond.

Rolstoeltoegankelijk toilet

GIGANT beschikt over drie rolstoeltoegankelijke toiletten: één in de filmfoyer naast de foyerbar, één in de popzaal en één op de tweede verdieping; dit rolstoeltoegankelijk toilet is bereikbaar met de lift.

Rolstoeltoegankelijkheid

In onze popzaal is ruimte voor rolstoelen en wij kunnen een kruk of stoel faciliteren als je slecht ter been bent. Neem contact op met onze baliemedewerkers om te bespreken wat je nodig hebt voor een prettig bezoek aan onze popzaal. 

In onze theaterzaal zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Om een kaartje voor een rolstoelplaats te bestellen neem je contact op met onze baliemedewerker. Op onze website zie je per programmaonderdeel of dat onderdeel rolstoeltoegankelijk is.

Audiodescriptie

Met audiodescriptie is het mogelijk om in GIGANT een film te beleven ook als je weinig of niets ziet. Je hoort dan een beschrijving van wat anderen zien. Op onze website wordt bij een film aangegeven of deze film audiodescriptie heeft. Op de website van Earcatch (www.earcatch.nl/uitleg) vind je alle informatie over het gebruiken van audiodescriptie.

Zonnebrillen of brillen met meekleurende glazen

Draag je een zonnebril of een bril met meekleurende glazen vanwege een prikkelgevoeligheid, neem deze dan gerust mee bij jouw bezoek aan GIGANT.

Vragen en suggesties

Heb je een vraag over de faciliteiten of heb je een speciaal verzoek? Neem dan contact op met Nanda Kwint, cultuurmakelaar participatie & inclusie: n.kwint@gigant.nl / 055-5216346.


Heb je een suggestie of een idee om de toegankelijkheid te bevorderen? Laat het ons weten!

GIGANT tipt

Hele programma
Fokko + Figgie

Fokko + Figgie

vr 10 november 20:30
Comedytunes Comedynight

Comedytunes Comedynight

do 21 maart 2024 20:30
NO BARRIER

NO BARRIER

vr 08 september 22:00
Beau is Afraid

Beau is Afraid

vr 02 juni 16:40
Dalva

Dalva

di 30 mei 12:50
Pink Project

Pink Project

zo 17 september 20:00

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement