Participatie & Inclusie

GIGANT verzorgt ook in de nieuwe periode het aanbod voor verschillende doelgroepen in Apeldoorn: mensen met een beperking, ouderen en mensen met een migratieachtergrond. We helpen zo veel mogelijk Apeldoorners om te participeren in kunst en cultuur. De cultuurmakelaar participatie en inclusie houdt zich o.a. bezig met het ondersteunen van de doelgroep en het zichtbaar maken van hun behoefte, door aanwezig te zijn op relevante plekken (zoals open dagen, netwerkmomenten, projecten, etc.). Ze koppelt deelnemers aan uitvoerende partijen. Ontwikkelt nieuwe projecten in samenwerking met deelnemers en kunstvakdocenten/ kunstenaars. Is aanjager van een lokaal netwerk en neemt deel aan provinciaal netwerk KOM Gelderland.

Wil je meer weten over het werk van de cultuurmakelaar en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Nanda Kwint: n.kwint@gigant.nl.


Werkgroep intercultureel (Winc)

Werkgroep intercultureel (Winc) is een Apeldoorns samenwerkingsverband van diverse partijen die zich inzetten voor mensen met verschillende culturele achtergronden en/of kunst en cultuur. We werken aan allerlei projecten met als doel samen te zorgen voor meer culturele diversiteit binnen kunst en cultuur. In het kwartaaloverleg stemmen we de verschillende projecten af, zoeken we verbindingen en kijken we naar samenwerkingsmogelijkheden om zo elkaar en de projecten te versterken. 


De kunstsleutel 

De kunstsleutel is er voor ouderen in de wijk Kerschoten die het lastig vinden om de deur uit te gaan en contact te leggen met anderen. Met behulp van kunstlessen onder begeleiding van een ervaren docenten helpen wij u om de drempel te verlagen. U kunt kiezen tussen de kunstdisciplines; beeldende kunst, muziek of dans. U start vanuit uw eigen huis, de docent komt naar u toe. In ongeveer 6 lessen wordt u begeleid naar een ontmoetingspunt bij u in de buurt. Ervaring is niet nodig, de lessen worden op uw niveau aangepast. Deelname is gratis. 

Wil je deelnemen aan dit project? Kijk dan op de website van Ertoe doen om je aan te melden.

Ben je kunstvakdocent en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nanda Kwint.

GIGANT en Ertoe-Doen zijn de initiatiefnemers van ‘De kunstsleutel’. Maar zonder de inzet van ervaren en enthousiaste docenten is het niet mogelijk dit project uit te voeren. In 2023 starten we in de wijk Zuid. 

Extra informatie:

Kunst is een mooie manier om mensen in contact te brengen met anderen, maar ook met zichzelf. Want kunst helpt om eerst naar jezelf te kijken en te onderzoeken waar mogelijkheden, beperkingen, kansen en verbindingen liggen. Het stimuleert ons om anders naar de wereld te kijken en talenten te (her)ontdekken. Daarom geloven wij dat kunstparticipatie ouderen helpt om weer in contact te komen met andere mensen en langzaamaan meer te ondernemen buiten de deur. We gaan niet meteen naar buiten, maar beginnen eerst thuis in de eigen vertrouwde omgeving.

GIGANT tipt

Hele programma
ROH 22/23: Il Trovatore

ROH 22/23: Il Trovatore

ma 19 juni 14:00
Munch

Munch

do 01 juni 20:50
De Kraamkamer invites Soonland

De Kraamkamer invites Soonland

za 03 juni 23:55
Brainstorm Festival | vrijdag

Brainstorm Festival | vrijdag

vr 03 november 18:15
Buitenfilm: Bienvenue Chez les Ch’tis

Buitenfilm: Bienvenue Chez les Ch’tis

do 17 augustus 21:00

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement