Talentprogramma | GIGANT ArtEZ

Klassieke muziek, Jazz & Pop

Zit je nog op school en wil jij je muzikale talent verder ontwikkelen? Dan is het talentprogramma van GIGANT en ArtEZ misschien iets voor jou! Dit programma is speciaal bedoeld voor jonge scholieren uit Apeldoorn met een passie en talent voor muziek.

Door extra hoofdvaklessen, theorielessen, ensemble training, workshops en voorspeelmomenten krijg je de kans om je sneller op je eigen instrument te ontwikkelen en je te verdiepen op meerdere vlakken van muziek. De wekelijkse lessen volg je bij GIGANT, de extra hoofdvaklessen en workshops bij ArtEZ. Dit programma is ook heel geschikt als je erover nadenkt om naar het ArtEZ conservatorium te gaan.

Aanmelden voor het talentprogramma kan via de website van ArtEZ.

NB: Aanmelden voor het talentprogramma kan vanuit Apeldoorn nog ná 1 mei. Zorg dat je aanmelding uiterlijk 2 weken voor de datum van jouw auditie binnen is. Audities vinden plaats op:

Jazz & Pop:          Vrijdag 9 juni 2023
Klassiek:               Vrijdag 16 juni 2023

Het programma bestaat uit

  • drie hoofdvaklessen op het ArtEZ Conservatorium (naast de reguliere lessen door je eigen muziekschool- of privédocent);
  • wekelijks muziektheorieles door een muziekdocent bij GIGANT. Deze lessen bereiden voor op het toelatingsniveau van het ArtEZ Conservatorium;
  • drie werkdagen met (interdisciplinaire) workshops, repetities en concerten op ArtEZ;
  • een voorspeelavond bij GIGANT;
  • overgangsaudities bij ArtEZ;

Criteria en toelating

Toelating is mogelijk vanaf het tweede jaar havo/vwo of vmbo-t. De toelatingsexamens vinden plaats op vrijdag 9 juni (jazz & pop) en vrijdag 16 juni (klassiek), op het conservatorium in Arnhem. Tijdens het toelatingsexamen speel je een voorbereid repertoire. Klik hier voor meer informatie over de toelatingen.

Financiën en overige informatie:

De eigen bijdrage bedraagt voor een heel schooljaar 375 euro per deelnemer. Deze kosten komen bovenop de kosten van de reguliere muzieklessen. (NB: er is een minimaregeling voor lage inkomens. Informeer bij k.koch@gigant.nl)  

Data worden tijdig gecommuniceerd. Het programma loopt tot en met de zomervakantie 2024.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar to.wenting@artez.nl

foto: Lobke Roenhorst

GIGANT tipt

Hele programma
Marise | Muziekcafé

Marise | Muziekcafé

zo 25 juni 16:15
War Pony

War Pony

di 30 mei 20:45
Munch

Munch

do 01 juni 20:50

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement