Over GIGANT

Met een goed gevulde film- en concertagenda én een koelkast vol speciaalbier is GIGANT dé culturele hangout van Apeldoorn. Ook ben je hier aan het goede adres voor een les of cursus. Van de beste feesten en concerten in onze popzaal tot een podium waar iedereen kan staan met muziektalent. Van de mooiste films uit het filmtheater tot het volgen van een cursus boetseren, gitaar spelen of creatief schrijven. Daarnaast voorziet GIGANT het primair- en voortgezet onderwijs van cultuureducatie door Cultuurwijzer. Kortom: GIGANT laat het hart van de cultuurminnende Apeldoorner sneller kloppen.

Onze missie is daarom om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen uit Apeldoorn en omstreken. Wij bieden kwaliteit, gezamenlijkheid, creativiteit en gastvrijheid. Wees vrij en kom langs om een filmpje te pakken, een avond te dansen in onze popzaal of een cursus te volgen!

Een stukje geschiedenis…

In 1976 verzamelde een club jongeren zich die graag een jongeren centrum wilden opzetten. Hun inzet voor de alternatieve Apeldoornse jeugd leidde tot de oprichting van Open Jongeren Centrum Gigant. Dit vestigde zich, na een flinke verbouwing aan de Schoolstraat in Apeldoorn. Vele artiesten, groot en klein, traden hier op, waaronder artiesten die wereldberoemd zijn geworden, zoals U2, Nirvana en Herman Brood. In 1996 verhuisde Gigant naar het huidige pand in de Nieuwstraat. Ook kwam in dit jaar de Apeldoornse Muziekschool en creativiteitscentrum Doekom samen en vormden zij Markant. In de daaropvolgende jaren organiseerde Gigant concerten en evenementen. Markant zorgde voor het aanbod kunsteducatie in Apeldoorn. In 2017 kwamen Gigant en Markant samen tot één organisatie zoals die vandaag bekend staat: GIGANT.

GIGANT tipt

Hele programma
Batushka + Hate + supports

Batushka + Hate + supports

do 16 februari 2023 19:30
Yorick van Norden – McCartney & Me | Muziekcafé

Yorick van Norden – McCartney & Me | Muziekcafé

zo 11 december 16:15
Bones and All

Bones and All

zo 04 december 19:45
ROH 22/23: Rode Rozen en Tortilla’s

ROH 22/23: Rode Rozen en Tortilla’s

zo 22 januari 2023 13:30
ROH 22/23: Le nozze di Figaro

ROH 22/23: Le nozze di Figaro

zo 30 april 2023 13:30
Filmreeks – Fris kijken: Queer or what?

Filmreeks – Fris kijken: Queer or what?

di 06 december 19:30
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement