Portret- en modeltekenen en schilderen

Het is een cyclus van 15 lessen waarvan er 14 lessen met docent wordt gewerkt en 1 les zonder docent. Gedurende 10 lessen is er een model aanwezig. In de overige lessen zal de groep elkaar schilderen en wordt er gebruik gemaakt van foto’s om schilderijen verder uit te werken.

Daarom leer je in de lessen om op verschillende manieren het model weer te geven. Door snelle karakteristieke schetsen te maken van het model kom je los van het streven naar een perfecte gelijkenis en wordt je gestimuleerd om op de grote lijnen te focussen. Daarnaast wordt er bij het maken van een portret juist aandacht geschonken aan het uitwerken van details, zodat je bijvoorbeeld de juiste vorm en licht- en donker partijen van een gezicht kunt ontdekken. De mogelijkheden om daarbij ook kleur toe te passen zijn verrassend veelzijdig!

Je maakt door middel van opdrachten kennis met verschillende werkwijzen en een andere manier van kijken, maar er wordt altijd aangesloten bij jouw eigen niveau en ontwikkeling.

Woensdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Dus schrijf je snel in!

Margreet Heinen

Margreet Heinen

Ik ben geboren in 1960 te Apeldoorn, ik ben beeldend kunstenaar en docent tekenen en schilderen. Bij GIGANT geef ik de cursus portret en model tekenen en -schilderen. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe manieren om de cursist  in contact te brengen met zijn talenten en zijn eigen werkwijze. Door verschillende technieken te gebruiken en voorbeelden van kunstwerken te laten zien, probeer ik zijn of haar ontwikkelingsproces te ondersteunen. Het resultaat is niet het enige dat telt maar juist de ontdekkingen die de cursist kan doen  tijdens het tekenen en schilderen. Die leveren de belangrijkste bijdrage aan de stimulans om verder te werken en aan het plezier om er mee bezig te zijn.

Naast lesgeven bij verschillende kunstencentra, organiseer ik regelmatig workshops, ook op aanvraag voor bedrijven en particulieren. Voor persoonlijke werkbesprekingen kan men eveneens bij mij terecht. Verder heb ik ook verschillende schilderopdrachten gedaan voor particulieren (portretopdrachten) en bedrijven.

Kort CV:

  • Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen  afdeling grafiek
  • Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten afdeling tekenen/schilderen en monumentale vormgeving
  • Cursus Pedagogisch Didactische Bijscholing, HKA Arnhem

‘Schilderen is je laten meeslepen door het beeld wat je zelf tot leven hebt gewekt. Schilderen is in contact komen met je passie, je onzekerheden, je lang vergeten dromen en je grenzen.’

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement