Portret- en modeltekenen en schilderen


Kosten: €345,- voor 15 lessen, exclusief modelkosten


Het is een cyclus van 15 lessen. Gedurende 10 lessen is er een model aanwezig. In de overige lessen wordt er gebruik gemaakt van foto’s om schilderijen verder uit te werken of er wordt geëxperimenteerd met een bepaalde techniek.

In de lessen leer je om op verschillende manieren het model weer te geven. Door snelle karakteristieke schetsen te maken van het model kom je los van het streven naar een perfecte gelijkenis en word je gestimuleerd om op de grote lijnen te focussen. Daarnaast wordt er bij het maken van een portret juist aandacht geschonken aan het uitwerken van details, zodat je bijvoorbeeld de juiste vorm en licht- en donker partijen van een gezicht kunt ontdekken. De mogelijkheden om daarbij ook kleur toe te passen zijn verrassend veelzijdig! Je maakt door middel van opdrachten kennis met verschillende werkwijzen en een andere manier van kijken, maar er wordt altijd aangesloten bij jouw eigen niveau en ontwikkeling.

Margreet Heinen

Margreet Heinen

Als docent ben ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om de cursist in contact te brengen met zijn talenten en zijn eigen werkwijze. Mijn aanpak is dan ook heel individueel gericht. Door oefeningen met verschillende technieken en materialen en aan de hand van voorbeelden van andere kunstwerken, ondersteun ik ieders ontwikkelingsproces. Het resultaat is niet het enige dat telt, maar juist de onverwachte ontdekkingen die de cursist op doet tijdens het tekenen en schilderen zijn de belangrijkste factoren om met plezier en nieuwsgierigheid verder te kunnen werken.

Voor mijn werk als beeldend kunstenaar geldt hetzelfde, daarom werk ik graag met verf en krijt, maar ook met ruimtelijke materialen om tot verassende beelden te komen.

‘Schilderen is je laten meeslepen door het beeld wat je zelf tot leven hebt gewekt. Schilderen is in contact komen met je passie, je onzekerheden, je lang vergeten dromen en je grenzen.’

Kort CV:

  • Geboren in Apeldoorn (1960), woonachtig in Arnhem.
  • Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen, afdeling grafische technieken.
  • Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, afdeling tekenen/schilderen en monumentale vormgeving.
  • Cursus Pedagogisch Didactische Bijscholing, HKA Arnhem.
  • Opleiding Upgraders in Art, Arnhem
  • Sinds 1990 ben ik docent tekenen en schilderen bij meerdere culturele centra en geef ik workshops in allerlei beeldende technieken voor particulieren en bedrijven.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement