Cursus Edelsmeden

Cursus overdag:

Maandagmorgen

Start 4 januari

Tijd: 9:30 – 12:00

Cursus in de avond:

Woensdagavond

Start 6 januari

Tijd: 19:30 – 22:00

Als je graag je eigen sieraden wilt ontwerpen dan kun je in deze cursus de basistechnieken van het edelsmeden leren. Alle technieken komen aan de orde, zoals het zagen, vijlen en solderen van metalen.

Als beginnende cursist volg je eerst een aantal opdrachten. Je maakt het sieraad zelf en werkt het uit in bijvoorbeeld alpaca, messing of koper. Hiervoor is een starters pakket nodig. De kosten hiervan zijn €78,- graag aangeven als je hier gebruik van wil maken. Het is zeker de moeite waard,(ook als je al wat ervaring hebt in het edelsmeden).

Ben je al gevorderd, dan word je begeleid in techniek bij het eigen ontwerp van je sieraad en de diverse materialen en combinaties. Dit kan in edelmetaal, maar ook gecombineerd met hout, kunststof, steen of een voorwerp met een herinnering. Deze laat zich soms goed lenen om in een sieraad, object of klein gebruiksvoorwerp te verwerken. Van gevorderde cursisten wordt verwacht dat zij zelf het benodigde materiaal aanschaffen. Natuurlijk word je, als dat nodig is, op weg geholpen.

Deze cursus wordt gegeven op woensdag avond van 19.30 tot 22.00 en op maandagmorgen van 9:30 tot 12:00 en is voor iedereen van 16 tot 99 jaar. Er wordt rekening gehouden met de school vakanties. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen om de noodzakelijke afstand te houden. De cursus start, bij voldoende aanmeldingen. Op woensdag avond en op maandagmorgen.

Kosten 12 lessen: €249,-

Startdatum : maandagmorgen 4 januari 2021.

Tijd: 9:30 tot 12:00

Lesdagen:

4, 11, 18, 25 januari

1, 8, 15 februari

1, 8, 15, 22, 29 maart

Startdatum : woensdagavond 6 januari 2021.

Tijd: 19:30 tot 22:00

Lesdagen:

6, 13, 20, 27 januari

3, 10, 17 februari

3, 10, 17, 24, 31 maart

Lijkt het je leuk, schrijf je dan in door je naam, adres en telefoonnummer te mailen naar: zonneveldgoudsmid@gmail.com

Leonie Zonneveld

Leonie Zonneveld

Ik ben Leonie Zonneveld en heb naast mijn opleiding tot juwelier ook de opleiding tot meester goudsmid afgerond. Mijn routinematige vaardigheden heb ik op de ambachtelijke handwerk afdeling van Flamingo ontplooid. Hierna ben ik mij onafhankelijk gaan ontwikkelen. Ook ben ik opgeleid tot gereedschapmaker, om behalve de vaardigheid ook inzicht in mechanische en machinale mogelijkheden te krijgen.

Goudsmeden is voor mij meer dan een glimmend voorwerp. Het kan zeker mooi zijn, goed bij je bijzondere outfit passen, of je laten stralen. Soms vertelt het een verhaaltje, of geeft het aanleiding tot een gesprek. Voor jezelf of een ander. Het is fijn om mee bezig te zijn. En het maken is een belevenis. Het is mooi kennis te delen en je wegwijs te maken in het ambacht.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...