Edelsmeden

Als je graag je eigen sieraden wilt ontwerpen dan kun je in deze cursus de basistechnieken van het edelsmeden leren. Technieken zoals het zagen, vijlen, boren, solderen en vormen van metalen komen aan bod.

  • Startdata: Ma ochtend 16 sept, Di avond 17 sept. Wo avond 18 sept.
  • Tijden: maandag 9:30 tot 12:00 | dinsdag 19:30 tot 22:00 | woensdag 19:30 tot 22:00
  • Kosten: €390,- Voor beginners is het van belang een starters pakket aan te schaffen €115,-Benodigdheden
  • Locatie: lokaal 2.07
  • Soort aanbod: Cursus
  • Duur: 12 lessen welke twee maal per jaar start (januari / september)
  • Extra Info: De lessen worden wekelijks aangeboden met uitzondering van de schoolvakanties.

Je maakt aan de hand van een programma werkstukken, in je eigen tempo. Van eenvoudig naar meer complex. Hierbij maak je kennis met diverse metalen. Aan de hand de tekeningen en uitleg zal je merken dat je de basistechnieken onder de knie krijgt.

Na de basis vaardigheden kan je verder met een aantal werkstukken waarbij pasmaken, maken van zettingen en zetten van stenen aan bod komt. Hier zal het al nodig zijn extra gereedschap aan te schaffen.

Gevorderde deelnemers weten de aangeleerde technieken toe te passen. Welke ze nog graag willen aanleren. Het benodigde materiaal en gereedschap aan  te schaffen. Daarnaast een idee uitwerken en een plan te maken, om een haalbaar project te starten.  We helpen je graag op weg.

Is dit iets voor jou? Schrijf je dan in door je naam, adres en telefoonnummer te mailen naar: zonneveldgoudsmid@gmail.com.

Leonie Zonneveld

Leonie Zonneveld

Ik ben Leonie Zonneveld en heb naast mijn opleiding tot juwelier ook de opleiding tot meester goudsmid afgerond. Mijn routinematige vaardigheden heb ik op de ambachtelijke handwerk afdeling van Flamingo ontplooid. Hierna ben ik mij onafhankelijk gaan ontwikkelen. Ook ben ik opgeleid tot gereedschapmaker, om behalve de vaardigheid ook inzicht in mechanische en machinale mogelijkheden te krijgen.

Goudsmeden is voor mij meer dan een glimmend voorwerp. Het kan zeker mooi zijn, goed bij je bijzondere outfit passen, of je laten stralen. Soms vertelt het een verhaaltje, of geeft het aanleiding tot een gesprek. Voor jezelf of een ander. Het is fijn om mee bezig te zijn. En het maken is een belevenis. Het is mooi kennis te delen en je wegwijs te maken in het ambacht.

Henk Boon

Henk Boon

Ik ben Henk Boon. Na mijn opleiding tot meester Graveur en stempelmaken heb ik de opleiding tot meester Zilversmid afgerond. Aanvankelijk ben ik gaan werken in een atelier waar ik zilveren dwarsfluiten heb gemaakt en gerestaureerd. Hierna ben ik verder gegaan in het ontwikkelen en ontwerpen van instrumenten en producten. Voor mij zijn hierbij altijd ruimte, technologie en esthetische vormgeving van groot belang geweest. Inmiddels zijn hier het 2D en 3D digitaal ontwerpen en ontwikkelen aan toegevoegd. Ik ben gedreven in complexe technologie maar geboeid door de schoonheid van eenvoud. Een ontwerp begint nog altijd met een eenvoudige schets. De uitvoering doorgaans met de handen. Wat ik maak ontstaat uit basis materiaal.

 

Edelsmeden is expressie. Hoe vaardiger je bent, des te meer je in staat bent het materiaal te dwingen de door jou gewenste vorm aan te nemen. Vervormen of samenstellen, dat kan je kiezen. Het liefst uniek. En dat kan natuurlijk, als je het zelf maakt. Natuurlijk heb je daar wel de basis vaardigheden voor nodig. Als je die onder knie hebt, kan je kijken waarin je gaat door ontwikkelen. Maar je zal ook steeds beter gaan zien wat er allemaal nog te ontdekken is met het ambacht van edelsmeden en het vormen van kunst. Ik help je graag het te beleven.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement