Cultuurmenu

Cultuurwijzer werkt in het primair onderwijs (PO) en het speciaal onderwijs (SO) met verschillende programma’s aan cultuureducatie in het onderwijs. Een van de belangrijkste is het Cultuurmenu: een jaarlijks programma waarbij leerlingen tijdens hun schooltijd een activiteit volgen in iedere discipline.

Door het doorlopen van het menu krijgt de leerlingen alle kunstdisciplines, inclusief erfgoed, gedurende haar of zijn schoolloopbaan. Het programma wordt uitgevoerd door lokale culturele partners en regionale instellingen. Daarnaast kunnen scholen kiezen voor maatwerkprogramma’s, bijvoorbeeld voor een jubileum, waarin aan presentatietechnieken wordt gewerkt of verdiepend muziekonderwijs. Door deel te nemen aan het Cultuurmenu werken de scholen aan de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Cultuurwijzer heeft in het cultuurmenu niet alleen een organisatorische, maar ook een inhoudelijke taak. We maken keuzes uit het bestaande aanbod en ontwikkelen met elkaar nieuwe educatieve activiteiten om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen en werken aan samenhang en aansluiting bij het curriculum van de school. We ontwikkelen kwaliteitscriteria voor activiteiten en ontwikkelen lesbrieven om activiteiten in te bedden in het lesprogramma.

Ga voor meer informatie over het Cultuurmenu naar de website van Cultuurwijzer.

GIGANT tipt

Hele programma
Buitenfilm: De Veroordeling

Buitenfilm: De Veroordeling

za 17 augustus 21:00
Musical Awards – voorstelling 1

Musical Awards – voorstelling 1

za 29 juni 10:45
David Rosales & His Band of Scoundrels (USA) | Muziekcafé

David Rosales & His Band of Scoundrels (USA) | Muziekcafé

zo 15 september 16:15
Together 99

Together 99

di 18 juni 11:10
The Movie Teller

The Movie Teller

vr 14 juni 21:10
StadsOase met o.a. Lorrèn + Rixle Blue

StadsOase met o.a. Lorrèn + Rixle Blue

zo 11 augustus 14:00

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement