Training: grafische tekeningen maken op de computer in Inkscape (2-daagse)

Digital Media Lab GIGANT

Tijden: 20 tot 21.30 uur
Kosten: € 40,- totaal (voor 2 dagen)
Locatie: lokaal 2.01
Soort aanbod: Cursus
Startdata: 7 en 21 oktober
Duur: 2 dagen

Over dit evenement

Ontwerpen voor T-shirts, effecten in filmpjes, grafische elementen op flyers of ontwerpen voor de lasersnijder in CODA ExperienceLab creëer je in een vector-tekenprogramma. Het leren tekenen in Inkscape geeft je enorme vrijheid in het leren gebruiken van de digitaal aangestuurde machines in CODA ExperienceLab en is daarnaast handig voor vele andere toepassingen.

Voor de opzetten van deze cursus is er gekozen voor Inkscape. Dat is een zogenaamd opensource-programma, vrijwilligers uit de hele wereld bouwen eraan en het is daarmee gratis. Daarnaast wordt er kort aandacht besteed aan handige gereedschappen in betaalde tegenhangers als Adobe Illustrator en Affinity Designer. Niet alle aspecten van het tekenpakket kunnen uitgebreid aan de orde komen, daarom richt de training zich op het maken van lijntekeningen en het aanpassen daarvan.

LET OP: deze activiteit bestaat uit twee delen op twee data. Omdat er een opbouw in de lessen zit is het helaas niet mogelijk om de trainingen separaat te volgen. De workshop vindt plaats op 7 en 21 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in GIGANT, lokaal 201. 

In twee avonden behandelen we het automatisch omzetten van plaatjes naar vectortekeningen, het tekenen en aanpassen van paden, het gebruik van tekst, een uitleg over bestandsformaten, het voorbereiden voor de lasersnijder, en diverse uitbreidingen die Inkscape biedt.

//

GIGANT en CODA ExperienceLab bundelen de krachten en openden in maart 2022 een gloednieuw Digital Media Lab in Apeldoorn. Het Lab is geheel gericht op het creëren van digitale kunst en vormgeving. Hier kun je onder andere aan de slag met creative coding, animatie, game design en leer je over de verschillende manieren van digitaal vormgeven. Het Digital Media Lab is gevestigd in de mediaruimte van GIGANT en is aangesloten bij de Makerspace van CODA ExperienceLab.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement