Tekenen en schilderen

Aan de hand van verschillende thema’s en projecten die zowel het kijken, als de verbeelding stimuleren, maakt u tekeningen en schilderijen in diverse formaten en met verschillende technieken. Materialen zoals houtskool en
pastelkrijt, acryl en aquarelverf, potloden, pen en inkt.

We besteden aandacht aan compositie, kleurgebruik, abstractie en werkelijkheid en aan de technische mogelijkheden die de materialen hebben.

In deze cursus staat het werken naar uw eigen mogelijkheden centraal. De docent zal u hierbij stimuleren om uw eigen creatieve grenzen te verleggen.

Dag: woensdag
Leeftijd: 18 jaar en ouder
Tijd: 09:30 – 12:00

Dag: donderdag
Leeftijd: 18 jaar en ouder
Tijd: 09:30 – 12:00

Dag: vrijdag
Leeftijd: 18 jaar en ouder
Tijd: 09:30 – 12:00

Magda Buijs

Magda Buijs

Ik heb een bijzondere affiniteit met schepen. In mijn werk zijn dan ook vaak schepen te zien. Naast mijn vrije werk schilder ik ook zeilschepen in opdracht. Ik heb ruim tien jaar in Portugal, drie jaar in Spanje en drie jaar in Egypte schildervakanties begeleid. In die jaren heb ik zelf ook op locatie geschilderd.

Ik ben docent beeldend en geef bij GIGANT cursussen tekenen en schilderen aan volwassenen. Mijn specialisatie is aquarelleren. Naast de cursussen bij GIGANT geef ik ook les bij de Leeuwenkuil in Deventer.

Kort CV:

  • Opleiding ABK Arnhem, (academie voor beeldende kunsten) tekenen, schilderen, grafiek en fotografie.
  • Cursus creatief pedagische bijscholing
  • Benoembaarheidsverklaring textiel