Open Atelier (15-20 jaar)

Ben jij creatief, maar heb je eigenlijk geen idee wat je daar allemaal mee kan? Het Open Atelier is een plek voor jongeren om te experimenteren met verschillende creatieve media. Als je het leuk vindt om met beeldende kunst bezig te zijn, is deze plek precies voor jou!

Aan de hand van diverse opdrachten gaan we aan de slag. Er zal van alles voorbij komen: van tekenen tot 3D objecten maken en van fotografie tot schilderen.

Het Open Atelier is bedoeld als een fijne en ontspannen plek waar we elkaar zullen inspireren en naar elkaars werk zullen kijken om daarvan te leren. Als je vol zit met leuke ideeën of simpelweg nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom in onze groep. De cursus bestaat uit 10 lessen van twee uur en we sluiten de periode af door het werk samen te exposeren in GIGANT!

Als er behoefte aan is, kunnen we aan het eind van het traject samen kijken naar het samenstellen van een portfolio, om te gebruiken bij een toelating voor een kunstacademie of andere creatieve vervolgopleiding.

Er is basis materiaal aanwezig bij de cursus, maar als je zelf fijn materiaal thuis hebt mag je dat natuurlijk gewoon meenemen!

Lesdag(en): Woensdag van 18:30 – 20:30 uur

25 oktober

1, 8, 22 en 29 november

6, 13 en 20 december

10 en 17 januari

Doelgroep: Jongeren van 15 t/m 20 jaar

Kosten: 150 euro voor een periode van 10 lessen. (Mocht je gebruik willen maken van stichting leergeld, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.)

Laeta Lazet

Laeta Lazet

Ik ben Laeta, multimedia kunstenaar en kunstdocent. Ik werk met keramiek, fotografie, drukwerk en restmaterialen van textiel, wol, karton, plastic, etc. Ik werk zowel plat als ruimtelijk. Maar het doen van onderzoek en het artistiek proces staat voor mij voorop. Mijn beeldende zoektocht begint altijd met een object uit mijn dagelijks leven. Ik haal het object los uit zijn wereld, uit mijn wereld. Door middel van processen als omzetten in ander materiaal, vervormen, fragmenteren, afstand nemen, etc. ga ik opzoek naar verborgen ruimtes en bijzondere eigenschappen. Zo ontstaan er nieuwe werelden, die mij tevens in staat stellen met andere perspectieven te kijken naar onze eigen wereld. Dat filosoferen en nadenken met hoofd en handen over onze wereld doe ik graag. Ik ben van mening dat het ons allemaal zou helpen als we ons oprecht nieuwsgierig openstellen voor al het andere waarmee we de wereld delen. Zo ook het materiaal waarmee we werken in workshops en cursussen. Ik neem mijn cursisten heel graag mee in die wereld van nieuwsgierigheid en beeldend experiment.

Sietske Schoute

Sietske Schoute

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement