Cursus Botanisch tekenen

Bloemen en planten tekenen is een eeuwenoude traditie. Ook in Nederland, dat immers van oudsher een land van bloemen is. Er zijn al prachtige voorbeelden van botanische voorstellingen uit de 16e eeuw en 17 eeuw.

In deze vierdelige cursus Botanisch tekenen leer je hoe je je onderwerp bijvoorbeeld bloemen, blad of vruchten zo mooi mogelijk kunt weergeven in een tekening volgens oude traditie! Je werkt op aquarelpapier met een kwaliteitskleurpotlood. Je tekent naar zorgvuldige waarneming van het ‘levend’ onderwerp. Je gaat observeren, meten, compositie en kleur bepalen. Je leert verschillende kleurpotloodtechnieken zodat je stapsgewijs tekent naar een  botanische tekening.

Vind je deze fijne manier van schilderen en tekenen ook zo leuk?  Ga dan genieten van deze bloemrijke cursus en maak een mooi botanische plaat!

startdata: 20 september 2021 & 7 maart 2022.

Deze cursus is voor volwassenen.

Ariadne Leefoge

Ariadne Leefoge

Beeldend kunstenaar en docent. Doceert een variëteit aan technieken: acryl, aquarel, inkt en pastelkrijt, kleur- en grafietpotlood. Organiseert kinderateliers. Doet aan coaching en scholing van onderwijsteams en zorgteams op het gebied van creativiteitsontwikkeling.