Kleywerk Atelier dinsdag

Dinsdagavond, 2 docenten, draaien & handvormen

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Locatie: Lokaal 2.03 bij GIGANT, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Tijd: 19:00-21:30 uur

Dag: dinsdagavond

Aantal lessen: 8

Kleiblokje I: 6 sept 2022 t/m 22 nov 2022 incl. herfstvakantie VOL

Kleiblokje II: 29 nov 2022 t/m 14 mrt 2023 incl. 1 maand winterstop Inschrijven voor wachtlijst

Kleiblokje III: 21 maart 2023 t/m 6 juni 2023 incl. meivakantie

Aantal lessen: 11

Prijs: € 248,- incl. BTW per kleiblokje van 11 lessen. Wij hanteren de 65 plus korting, indien van toepassing. Graag vooraf aangeven bij inschrijving.

Cursus is exclusief klei en stookkosten en inclusief gebruik beperkt aantal grondstoffen. Een pak klei kost ongeveer 27 euro (prijswijzigingen van leverancier voorbehouden). Dit is inclusief biscuitstook en gladbrand/glazuurstook per gemaakt werkstuk. Met een maximum van 6 werkstukken (20 x 20 x 20 cm) per kleiblok van 11 lessen door het inleveren van kleimunten.

Aanschaf porselein en gietklei in overleg. Het is mogelijk om een deel hiervan af te nemen.

Inhoud: In deze cursus wordt het leren draaien op de draaischijf gecombineerd met het handvormen en decoreren met (onder) glazuur. Daarom wordt in de eerste lesweken de groep in tweeën gesplitst; een groep draaiers en een groep handvormers, die om de week draaien of handvormen. Zo maakt iedereen goed kennis met de beginkneepjes en komt hij / zij erachter hoe deze technieken bevallen. Na een aantal weken laten we in overleg het om en om werken wat los. We delen dan de lestijd meer in naar de eigen voorkeur.

Komt u helemaal fris als beginner, dan krijgt u een opdracht. Een opdracht die past bij het draaien en handvormen en glazuren. Bent u wat verder in de technieken dan volgen er meer opdrachten die gaan over vormgeving en verbeelding, of het begeleiden van eigen ideeën.

Mariëlla Koenders i.s.m. div. gastdocenten

Mariëlla Koenders i.s.m. div. gastdocenten

Kleywerk was sinds 2015 een actieve samenwerking tussen Pascale van den Berge en Mariëlla Koenders. Onder de toevoeging & co gaat Kleywerk voortaan verder met gastdocenten in het geven van cursussen en workshops voor alle leeftijden.

Van draaien op een pottenbakkersschijf tot handvormen, van kleiverf tot glazuren, het kan allemaal bij Kleywerk & co !

Door samenwerkingen met scholen wordt het speelveld van Kleywerk & co weer een stapje groter. Binnenschools, buitenschools tot letterlijk buiten de school; het mooi maken van het schoolplein; kley tot in de schooltuin!

Onze lessen en workshops geven wij zowel overdag als ’s avonds en af en toe op een zaterdag.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement