Kleywerk & co, Atelier

In deze cursus wordt het leren draaien op de draaischijf gecombineerd met het handvormen en decoreren met (onder) glazuur.

Tijden: 19:00 tot 21:30 uur
Kosten: €250,- incl btw excl. klei en stookkosten per blok
Benodigdheden: oud werkshort of badlaken
Locatie: lokaal 2.03
Soort aanbod: les
Startdata: 28 november en 12 maart
Duur: lesblok van 11 lessen
Extra Info: 2 docenten | voertaal Nederlands, English possible (but limited)

In deze cursus wordt het leren draaien op de draaischijf gecombineerd met het handvormen en decoreren met (onder) glazuur. Daarom wordt in de eerste lesweken de groep in tweeën gesplitst; een groep draaiers en een groep handvormers, die om de week draaien of handvormen. Zo maakt iedereen goed kennis met de beginkneepjes en komt hij / zij erachter hoe deze technieken bevallen. Na een aantal weken wordt er in overleg het om en om werken losgelaten. De lestijd wordt dan meer ingedeeld naar de eigen voorkeur. Komt u helemaal fris als beginner, dan krijgt u een opdracht. Een opdracht die past bij het draaien en handvormen en glazuren. Bent u wat verder in de technieken dan volgen er meer opdrachten die gaan over vormgeving en verbeelding, of het begeleiden van eigen ideeën.

Cursus is exclusief klei en stookkosten en inclusief gebruik beperkt aantal grondstoffen. Een pak klei kost ongeveer 27 euro (prijswijzigingen van leverancier voorbehouden). Dit is inclusief biscuitstook en gladbrand/glazuurstook per gemaakt werkstuk. Met een maximum van 6 werkstukken (20 x 20 x 20 cm) per kleiblok van 11 lessen door het inleveren van kleimunten. Aanschaf porselein en gietklei in overleg. Het is mogelijk om een deel hiervan af te nemen.

Bij 65 jaar of ouder kan er na overleg gebruik gemaakt worden van een kortingsregeling. Het gaat om maximaal 10%.

Wanneer de huidige groep niet te groot is en er geen wachtlijst is, kan er na overleg ingestroomd worden. Je / U betaald dan een deel van het cursusgeld. Bij minder dan 8 lessen vervallen eventuele kortingsregelingen.

Aanmelden kan via ella@kleywerk.nl

Mariëlla Koenders i.s.m. div. gastdocenten

Mariëlla Koenders i.s.m. div. gastdocenten

Kleywerk was sinds 2015 een actieve samenwerking tussen Pascale van den Berge en Mariëlla Koenders. Onder de toevoeging & co gaat Kleywerk voortaan verder met gastdocenten in het geven van cursussen en workshops voor alle leeftijden.

Van draaien op een pottenbakkersschijf tot handvormen, van kleiverf tot glazuren, het kan allemaal bij Kleywerk & co !

Door samenwerkingen met scholen wordt het speelveld van Kleywerk & co weer een stapje groter. Binnenschools, buitenschools tot letterlijk buiten de school; het mooi maken van het schoolplein; kley tot in de schooltuin!

Onze lessen en workshops geven wij zowel overdag als ’s avonds en af en toe op een zaterdag.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement