Kleywerk (open) workshops

Tijden: 10:00 tot 13:00 uur of 13:30 tot 16:30 | Kan soms afwijken!
Kosten: Volwassenen €55,- pp, incl. BTW / Jongeren t/m 20 jaar €45,00 pp, / Kinderen t/m 13 jaar €29,-pp
Benodigdheden: oud werkshort of badlaken
Locatie: lokaal 2.03
Soort aanbod: workshop
Startdata: in overleg
Duur: 3 uur | Risico op uitloop!
Extra Info: voertaal Nederlands, English possible (but limited)

De workshops bestaan uit een combinatie van draaien op een pottenbakkersschijf en handvormen. In het keramieklokaal zijn zowel elektrische pottenbakkersschijven als schopschijven aanwezig. Tijdens de workshop ben je om de beurt aan het handvormen en draaien. Ervaring is niet nodig!

Er liggen ideeën voor thema’s klaar, maar er wordt ook graag met je mee gedacht over een thema op maat. Een mooie combinatie met het draaien is het opbouwen. Deze techniek geeft veel vrijheid in het kiezen van een onderwerp. Er kan gebouwd worden aan een vaas, diervorm of een vrije vorm. Kleur kan worden geschilderd, gespat of met een eigen sjabloon worden aangebracht.

Na het drogen gaan ze de oven in op 950 graden. In overleg kan er eventueel nog een transparant glazuur aangebracht worden voor de glazuur-stook op 1120 graden. Het duurt dus even tot alles klaar is, meestal zo’n 3-4 weken.

Minimaal 6 deelnemers. Mocht op de dag zelf het aantal deelnemers lager zijn dan 6 dan zijn wij genoodzaakt om 60% van 45 euro pp te factureren.

Voor wie deel wil nemen aan de workshop, maar niet met een groep van minimaal 6 personen is hebben we de OPEN WORKSHOP bedacht. De inhoud is gelijk aan de workshop zoals hierboven beschreven en vindt plaats op een aantal zaterdagen. Data in overleg. Of aangegeven op onze site; www.kleywerk.nl

Hoe meld je je aan? ella@kleywerk.nl

Mariëlla Koenders i.s.m. div. gastdocenten

Mariëlla Koenders i.s.m. div. gastdocenten

Kleywerk was sinds 2015 een actieve samenwerking tussen Pascale van den Berge en Mariëlla Koenders. Onder de toevoeging & co gaat Kleywerk voortaan verder met gastdocenten in het geven van cursussen en workshops voor alle leeftijden.

Van draaien op een pottenbakkersschijf tot handvormen, van kleiverf tot glazuren, het kan allemaal bij Kleywerk & co !

Door samenwerkingen met scholen wordt het speelveld van Kleywerk & co weer een stapje groter. Binnenschools, buitenschools tot letterlijk buiten de school; het mooi maken van het schoolplein; kley tot in de schooltuin!

Onze lessen en workshops geven wij zowel overdag als ’s avonds en af en toe op een zaterdag.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement