De Tekendokter

Tekenen en schilderen voor iedereen!

Heb je ontzettend veel zin om lekker te tekenen en te schilderen? Ben je misschien vastgelopen in krijt en verf? Heb je last van ‘inspiratieverstopping’ of ben je op zoek naar gezonde invalshoeken? Wil je nieuwe technieken testen?

Tekenen en schilderen voor iedereen: Deze teken- en schildercursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Op je eigen niveau werk je in deze cursus aan inspirerende opdrachten, thema’s en projecten. Er zullen verschillende teken- en schildertechnieken aan bod komen. Het ‘teken- en schilderrecept’ dat je voorgeschreven krijgt zal zeker zorgen voor (hernieuwd) plezier en een gezonde inspiratie!

Benieuwd naar de cursus? Schrijf je in!

Stephan Peters

Stephan Peters

Ik ben Stephan Peters (1967) en ik ben beeldend kunstenaar en studeerde in 1993 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ik schilder portretten in opdracht, maak muurschilderingen en ruimtelijk werk voor particulieren en bedrijven.

Al meer dan 25 jaar geef ik teken en schilderles in vrijwel alle denkbare technieken en ben al 16 jaar als docent beeldend aan Markant verbonden. Hier werk ik met alle leeftijdsgroepen. Met veel plezier en humor werk ik in mijn lessen met zowel beginners als gevorderden. De nadruk ligt op het plezier van het tekenen en schilderen, het ontdekken van nieuwe materialen, het (verder) ontwikkelen van een eigen handschrift en het uitbouwen van je eigen creatieve ideeënwereld.
Meerdere grote kunstprojecten mocht ik voltooien in heel Nederland maar ook in Japan ( Nagasaki en Hirado).
Onder deze projecten bevonden zich de doeken voor de opening van het CODA museum door H.M. koningin Beatrix (2004) waar ik 160 Apeldoorners mijn ontwerp liet inschilderen. Ik maakte wandschilderingen op zesenzestig verdiepingen in trappenhuizen van zes flatgebouwen in de wijk Zevenhuizen (2004-2012). In de schilderingen verwerkte ik afbeeldingen die bewoners mij gaven in een verdiepingen verbindend ontwerp. Ik beschilderde de gevel van bejaardentehuis St. Hubertus te Kerschoten (2010) met scènes uit de levens van haar bewoners en in 2011 het negen meter hoge metalen beeld ‘Zuidhaan’ in wooncomplex Zuiderpoort aan de Ravenweg te Apeldoorn.

In de zomer van 2013 beschilderde ik drie kopgevels aan de Korhoenweg en de Fazantweg in de Apeldoornse Vogelbuurt en in september 2015 voltooide ik een grote muurschildering aan de Stationsstraat (het Phytagoraspark).

“Met alle kunstprojecten probeer ik mensen met elkaar te verbinden zonder drempels of grenzen.”

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement