Collageworkshop – 3D huisje

Tijd: 13.30 tot 16.30 uur (Zaterdag)

Kosten: €30 (Inclusief materialen)

Soort aanbod: Eenmalige workshop

Data: 28 september 2024

Beschikbaar in: Nederlands (also possible in English)


Tijdens deze inspirerende middag vol papier gaan we aan de slag met het maken van een 3D collage. Allereerst knip en plak je, met behulp van een speciaal door ClipnGlue ontwikkelde bouwplaat, een huisje. Vervolgens ga je in tijdschriften op zoek naar afbeeldingen, kleuren en texturen die jou aanspreken. Dit doe je zonder erover na te denken of vooropgezet plan, maar op gevoel. Even uit je hoofd dus! Uiteraard begeleid ik je daarin. Met het gevonden materiaal tover je het papieren huisje om in jouw eigen persoonlijke kunstwerk, dat je na afloop natuurlijk mee naar huis neemt. 

Deze workshop is geschikt voor iedereen, of je nu wel of geen creatieve ervaring hebt. Collages maken is een hartstikke leuke, toegankelijke en ontspannen bezigheid. Ideeën over jezelf, zoals “Ik kan niet tekenen ”of “Ik ben niet creatief” zijn hier helemaal niet van toepassing. Tijdens deze workshop ben je even heerlijk een paar uurtjes offline. 

Wat ik na afloop vaak hoor van deelnemers: “Ik voel me heel ontspannen. Heerlijk!” “Ik wist niet dat ik zoiets moois kon maken.” “Wat is dit leuk om te doen. Waarom doe ik dit niet vaker?” “Het is net mindfulness.” “Ik heb enorm genoten van het creatief bezig zijn en de gezelligheid.”

Marlies Musch

Marlies Musch

Mijn naam is Marlies Musch en mijn papierkunst bestaat uit geknipte, gevouwen en gescheurde collages, zowel op het platte vlak, als driedimensionaal. Ik maak beelden waar ik blij van word: soms dromerig abstract, soms impressionistisch, maar altijd troostrijk en vol van kleur.

Ik heb een passie voor papier en werk daar graag mee, met name met kleurrijk papier uit tweedehands tijdschriften. Met bestaande beelden iets nieuws creëren is inspirerend en laagdrempelig en daardoor ook ontspannend. Op deze manier creatief bezig zijn zorgt ervoor dat je meer in het nu bent en daardoor minder stress en meer plezier ervaart. Ik nodig je van harte uit om dit zelf te ervaren tijdens een collageworkshop van ClipnGlue.

Kijk ook eens op Instagram of Facebook.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement