Het Apeldoorns Kinderkoor groep 1

Voor kinderen van 4 tot 7 jaar op maandagmiddag tussen 15.00 en 15.55 uur.

In maart 2024 start onder leiding van Hester Hentzepeter een cursus voor de algemene muzikale ontwikkeling vanuit de zang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar, op de maandag van 15.15 tot 16.00 in GIGANT. Met een verhaal als leidraad en eigen inbreng van de kinderen stappen we samen een muzikale fantasiewereld in. Hier ontmoeten we elkaar luisterend, improviserend en middels zangspelletjes. Door beweging, zang en bodypercussie maken de kinderen op een speelse manier kennis met muziek. Aan de hand van de Kodály methodiek ontwikkelen de kinderen al luisterend, improviserend en onderzoekend hun muzikale geletterdheid. We geven meerdere keren per jaar een optreden op verschillende podia in GIGANT, Orpheus of een mooie kerk, waar we laten zien wat we geleerd hebben.

Startdatum: 18 maart 2024

Voor wie: Kinderen van 4 tot 7 jaar.

Wanneer: wekelijks op de maandagmiddag 15.00 uur behalve op feestdagen en schoolvakanties.

Kosten: het tarief voor 10 lessen is €100,-.

Dirigent:
Hester Hentzepeter is sopraan en dirigent en heeft al jarenlang ervaring met het geven van zangles en het leiden van koren aan basisschoolkinderen in en rondom Amsterdam en Apeldoorn.

Interesse?
Er is altijd de mogelijkheid om een keer gratis een repetitie mee te doen.
Voor informatie en aanmelding: https://www.spm-a.nl/inschrijven-kinderkoor of Hester.Hentzepeter@gmail.com


Doorlopende leerlijn muziek

We bieden in ons cursushuis sinds kort een volledige doorlopende leerlijn muziek aan. Onder de naam ‘Alles is muziek’ verzamelden we verschillende muzikale cursussen waarmee kinderen van 0 tot 14 jaar muziek kunnen ontdekken.

De cursussen uit deze doorlopende leerlijn zijn:

Hester Hentzepeter

Hester Hentzepeter

De lyrische sopraan Hester Hentzepeter begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie en studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Als klassiek solist zong Hester onder meer in Haydn’s Schöpfung, het Requiem van Mozart en het Gloria van Poulenc. Met Concerto Rotterdam zong zij Le Miroir de Peine van Hendrik Andriesssen, met het Amstelstrijkers Ensemble Les Illuminations van Britten en met het Ricciotti Ensemble toerde ze door de Benelux en Italië.

Verder ligt haar hart bij opera en muziektheater. Zo heeft Hester bijvoorbeeld in verschillende producties van Holland Opera gespeeld en werkte zij bij VocaalLAB mee aan de muziektheatervoorstelling Halfgeleiders van Bruno Nelissen. Recent zong Hester de Rückertlieder van Mahler, de Vier Letzte Lieder van Strauss en de 4e Symphonie van Mahler met Symfonieorkest Neon in Rome. Met Symfonieorkest De Philharmonie zong zij Ich denke Dein, een stuk voor orkest en sopraan van Rolf Martinsson.

Tevens is Hester verbonden aan het Muziek Pakhuis, heeft ze haar eigen zangpraktijk in Amsterdam en Apeldoorn en dirigeert zij het Pakhuis Kinderkoor en het kinderkoor van Klassiek rondom de Klas. Zij was enige jaren docent bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze verzorgt eveneens zangworkshops en geeft stemcoaching aan koren.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement