Cello

Met de cello kun je elk van de stemregisters spelen, van laag tot hoog, en dat is wat ik zo leuk vind aan dit instrument! Mijn inspiratie om cello te spelen kwam van mijn broer. Ik zag hem op jonge leeftijd in het orkest viool spelen en ik besloot om “De grote viool” te spelen, dus… de cello! Het was voor mij altijd duidelijk dat ik me aan de muziek wilde wijden. En dat heb ik te danken aan mijn eerste cellolerares die me altijd gemotiveerd hield om verder te studeren. Zo werk ik mezelf daarin weerspiegeld te zien en mezelf maximaal in te zetten om de motivatie van mijn studenten maximaal te houden.

Ik pas de lessen aan het niveau, ritme en tijd van elke leerling aan, van kinderen tot volwassenen; van beginners tot gevorderden. Voor mij is het zien hoe mijn leerlingen van dag tot dag beter worden een bron van trots en geluk. In de eerste lessen plannen we samen de voortgang en de te behalen doelen. Of je nu meer of minder tijd hebt om te studeren, het is niet zo belangrijk als weten waar je moet lopen om vooruitgang te boeken.

Klinkt het goed? E-mail me om een proefles aan te vragen!

Lesdag: maandag en dinsdag, woensdag in overleg.

Talen: Nederlands, Engels, Spaans, Catalaans en Portugees

Glòria Expósito Pérez

Glòria Expósito Pérez

Ik begon mijn cellostudie met Elisabetta Renzi toen ik 7 was, terwijl ik tegelijkertijd mijn opleiding bij Peter Thiemann versterkte. Op zestienjarige leeftijd ging ik naar IEA Oriol Martorell (Barcelona) en daarna volgde ik mijn Bachelor aan het Conservatori Superior Liceu in Barcelona, onder de begeleiding van Angel Luis Quintana.

Ik kwam in 2017 naar Utrecht om een Master Muziek in Cello onder begeleiding van Timora Rosler te volgen aan het HKU Utrechts Conservatorium. Tegelijkertijd kreeg ik barokcellolessen van Viola de Hoog. In deze periode is ook mijn strijkkwartet Alban Kwartet opgericht, begeleid door Viola de Hoog zelf (Schönberg Kwartet) en Sebastian Koloski (Utrecht String Quartet). Met dit kwartet heb ik deelgenomen aan verschillende concoursen, won ik een beurs in 2021 om een Master Kamermuziek te studeren en heb ik deelgenomen aan de NSKA (Nederlandse Strijkkwartet Academie) waar ik lessen kreeg van meesters zoals onder andere Marc Danel en Gilles Millet (Quatuor Danel).

Tijdens mijn carrière heb ik verder nog deelgenomen aan verschillende meesterklassen en nationale en internationale academies waar zij lessen kreeg van gerenommeerde masters zoals onder andere Gary Hoffman en Reinhard Latzko, en de leden van het Casals Quartet en Ysaye Quartet. Op orkestgebied ben ik lid geweest van verschillende jeugdorkesten zoals het NJO (Nederlands Jeugd Orkest) en JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), en werk ik mee aan verschillende professioneel projecten van orkesten zoals het Orkest de Ereprijs, Franz Schubert Filharmonia en de Nationaal Opera en Ballet in Amsterdam.

Ik combineer mijn optredens met lesgeven bij Muziekschool Woudenberg, Aslan Muziekcentrum Amsterdam en bij SPMA Muziekles Apeldoorn.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement