Orgelles

Orgelles is toegespitst op klassiek orgelspel en kerkmuziek (begeleiding kerkliederen en improvisatie). De orgellessen kunnen plaatsvinden op een andere dag dan de aangegeven lesdag.

Als organist is Fons Kronenberg verbonden aan de Apeldoornse OLV-kerk (Mariakerk), waar hij het prachtige Pereboom en Leyser-orgel bespeelt. De lessen vinden plaats op dit orgel.

Fons Kronenberg

Fons Kronenberg

Dat ik musicus wilde worden, wist ik al vanaf mijn zevende. Mijn eerste pianolessen kreeg ik van mijn vader, die pianoleraar en kerkmusicus was. Ik was meteen gefascineerd door de klank van de piano. Naast de verplichte oefeningen was ik ook veel bezig met improvisaties, waarbij steeds de klankeffecten mijn aandacht hadden. Later volgde ik pianoles en solfège aan de Apeldoornse Muziekschool.

Mijn vakopleiding deed ik aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik studeerde gedurende zes jaar een ruim aantal vakken: naast piano ook orgel, koordirectie, kerkmuziek en gregoriaans. Ik studeerde af in de hoofdvakken piano, orgel, kerkmuziek (waaronder koordirectie). Verdere verdieping kwam door het volgen van masterclasses pianobegeleiding. Mijn liefde voor de piano bleef ik voeden door nog een aantal jaren te studeren bij Mattheus Smits, kenner van de romantische pianotraditie (o.a. Jorge Bolet, Vladimir Horowitz, Leopold Godowsky).

Ik geef met veel plezier les aan beginnende en gevorderde leerlingen van alle leeftijden. Pianospelen leer je niet uit een boekje: het is voor iedereen een eigen weg, met persoonlijke voorkeuren en keuzes. Ik begeleid je graag op die weg. We zoeken samen de mooiste muziek en de mooiste klank.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement