Accordeon

Het accordeon is een zeer expressief solo-, ensemble- en orkestinstrument dat een grote rol speelt vol passie en temperament in muziek uit verschillende landen (o.a. de Argentijnse tango). Het repertoire varieert van klassieke werken tot hedendaagse muziek en er is een uitgebreid repertoire voor de lichte genres. Er wordt in de lessen veel aandacht besteed aan de muzikale zeggingskracht van het accordeon. Accordeon leren spelen op de manier die het beste bij de leerling past. De lesmethode is op de leerling afgestemd, op zijn/haar muzikale voorkeur. De lessen worden individueel gegeven.

Meld je aan voor een gratis proefles!

Hans Kämper

Hans Kämper

Voor accordeon afgestudeerd aan het Conservatorium in Hilversum en heb ruime ervaring als docent accordeon, docent compositie en als dirigent van verscheidene ensembles/orkesten in muziekscholen en kunstencentra. Met mijn leerlingen treed ik op in theaters, kerken, bibliotheken etc. in samenwerking met solozang, koren en dans. Projectmatig werkzaam in het primair onderwijs: “Musicus in de Klas” en “Kinderen Maken Muziek”.

Tijdens mijn conservatoriumopleiding in Hilversum kreeg ik een aantal jaren les van de componist Tristan Keuris, door wie ik geïnspireerd werd zelf te componeren. Mijn uitgegeven werken zijn Divertimento in F major voor blaasoctet, Streichquartett in D-Dur en Konzertstück für Flöte und Streicher. Op korte termijn worden ook mijn composities: Pianola voor quatre mains en duetten voor fluit en harp uitgegeven.

Accordeon spelen, componeren en het dirigeren van ensembles betekenen voor mij emoties en gevoel delen. Muziek raakt ons! De emotie die je bij bepaalde muziek ervaart, heeft niet alleen met jezelf, maar ook met de muziek te maken. Het plezier in muziek maken en de emotie in de muziek leggen, dàt is wat ik wil ik overbrengen op mijn leerlingen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...