Drumles

Bij Drumschool Apeldoorn geven wij les aan kids, jongeren en volwassen. We creëren een relaxte, vertrouwde en inspirerende omgeving waardoor jij je als drummer maximaal kan ontwikkelen. Daarnaast bieden we je de kans om aan workshops, band dagen en studioprojecten mee te doen. Bij de Drumschool Apeldoorn kan je ook terecht voor een vooropleiding conservatorium. We werken samen met Fontys Rockacademie en andere vakopleidingen.


Door muziek te maken of naar muziek te luisteren activeer je vrijwel ieder gedeelte van je hersenen. Als je aan het drummen bent geef je je brein dus een intensieve training. En die training draagt bij aan de ontwikkeling van je motorische & cognitieve vaardighedenje empatisch vermogen, je sociale ontwikkeling én je fysieke en mentale gesteldheid.

Uit onderzoek blijkt dat met name kinderen die met muziek bezig zijn een groter hersenvolume ontwikkelen. De frontale schors en de verbindingen tussen belangrijke neurale netwerken zijn in ontwikkeling. Muziek spelen en luisteren verrijkt deze verbindingen en daarmee de samenwerking tussen verschillende gebieden in het brein. Daardoor hebben kinderen die muziek maken een groter visueel-ruimtelijk vermogen en een vergoot cognitief gebied in de hersenen. 

Uit een ander onderzoek blijkt dat langdurig muziekonderwijs een positieve invloed heeft op cognitieve vaardigheden zoals planning, zelfbeheersing en concentratievermogen. Ook is er mogelijk een far transfer-effect op rekenen en taal, omdat de gemeten cognitieve functies ook belangrijk zijn voor rekenen en taal. Voor het maken van muziek heb je dezelfde en vergelijkbare hersengebieden en -netwerken nodig als voor het oplossen van een moeilijke rekensom.

Door het maken van muziek versterk je verbindingen in de hersenen die een grote rol spelen bij sociale cognitie, oftewel empathie, hierdoor zijn muzikanten mogelijk socialer dan niet-muzikanten. In een band spelen of überhaupt samen muziek maken heeft een extra positief effect op het sociale aspect. Je leert samenwerken aan een gezamenlijk doel, het waarderen van andermans skills, omgaan met feedback en dat allemaal terwijl je je eigen plek in de groep ontdekt. 

Ook komt er een aantal stofjes in de hersenen vrij als we luisteren naar muziek of als we een instrument bespelen. Dat komt doordat de dieper gelegen delen in het brein, die ook betrokken zijn bij emoties, actief worden. Zo komen er bijvoorbeeld endorfines vrij en maak je dopamine aan waardoor je je opgewekter kunt voelen. Daarnaast komt er door samen muziek te maken oxytocine vrij, een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij sociale contacten en het voorkomen van depressies.

Last but not least ontwikkel je als drummer als geen ander je motorische vaardigheden. Al je ledematen gaan met elkaar samenwerken omdat je ritmes speelt die allerlei combinaties van je handen en voeten vereisen. In de loop van tijd zal ook de fijne motoriek zich steeds meer gaan ontwikkelen omdat voor de muziek die je op een hoger niveau maakt een verfijndere en preciezere aanpak nodig is. 

Bart den Ouden

Bart den Ouden

Het begon allemaal toen ik op 11-jarige leeftijd begon met drummen. In mijn (nog) jongere jaren heb ik in verschillende bandjes gespeeld. Doordat ik alles rondom muziek zo leuk vond, besloot ik om een poging te wagen hier mijn beroep van te maken. Tijdens mijn studie aan de Rockacademie in Tilburg heb ik mij vooral verdiept in het geven van drumlessen en bandcoaching. Na het afronden van mijn studie kon ik gelijk aan de slag in Apeldoorn als drumdocent. Sindsdien werk ik met Drumschool Apeldoorn hard om het best mogelijke drumonderwijs te bieden!

Het leuke aan drummen vind ik dat je nooit uitgeleerd raakt. Waar het publiek slechts een paar trommels ziet staan, ziet een drummer talloze mogelijkheden. In mijn lessen kunnen we werken aan alles wat je als drummer maar zou willen leren. Van beginner tot gevorderd!

Yorick Mensink

Yorick Mensink

Als jongetje van 10 zag ik foto’s van mijn vader die in een band drumde. Dat wilde ik ook en sindsdien heb ik het niet meer los kunnen laten. Ik nam drumles, begon in bandjes te spelen en ging studeren aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Daar heb ik ontdekt dat ik lesgeven echt te gek vind en ben ik als drummer & docent afgestudeerd.

Als mens en drummer probeer ik waardevol te zijn voor anderen. Ik kick op simpele maar effectieve grooves, ritmes en muzikale oplossingen. Daarnaast speel ik met verschillende artiesten en organiseer ik projecten om jonge muzikanten bij elkaar te brengen. Ik werk er iedere dag aan om mij als mens, docent en drummer te ontwikkelen en verbeteren.

“In learning you will teach, and in teaching you will learn.” – Phill Collins

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement