Het Apeldoorns Kamerkoor

Sinds november 2021 is er een nieuw klassiek kamerkoor in Apeldoorn gestart!

Het Apeldoorns Kamerkoor zingt elke maandagavond bekende en minder bekende werken in verschillende talen en uit verschillende stijlperioden van begin 16e eeuw tot heden. We zingen zowel a capella als met begeleiding, meerstemmige muziek. We werken met veel plezier aan gezond stemgebruik, mooie samenklank, interpretatie, timing en uitstraling. De afwisseling in de repetities tussen de verschillende soorten repertoire en afwisselende werkvormen maakt dit koor tot een fijne en veilige plek om samen muziek te maken. Hierdoor gaat het plezier in het zingen hand in hand met een goed muzikaal niveau!

Dirigent: Hester Hentzepeter

Plaats: GIGANT, Nieuwstraat 377, 7311 BR, Apeldoorn

Tijd: maandagavond 19.45 – 21.45

Aanmelden: Hester.Hentzepeter@gmail.com

Info: Hester Hentzepeter: www.Hentzepeter.nl

Lidmaatschap

Het Apeldoorns Kamerkoor repeteert op maandagavond in de zaal Octopus in Gigant en heeft nog plaats voor nieuwe leden!

Mocht je belangstelling hebben om lid te worden, dan ben je van harte welkom vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Het is wel prettig als je even een mail stuurt dat je komt.

Ben je in staat thuis je muziek zelfstandig in te studeren? Dan kunnen we tijdens de repetitie lekker aan de slag met de muziek! Enige (koor)zangervaring is dus wel handig. Daarnaast is het belangrijk dat je elke maandag aanwezig kunt zijn bij de repetitie, zodat we kunnen werken aan een goede en stabiele koorklank.

De eerste 3 repetities worden apart betaald en kosten 15 euro per keer. Hierna leg je je vast voor een serie van 20 repetities.  Per seizoen geven we minimaal één optreden.

Hester Hentzepeter

Hester Hentzepeter

De lyrische sopraan Hester Hentzepeter begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie en studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Als klassiek solist zong Hester onder meer in Haydn’s Schöpfung, het Requiem van Mozart en het Gloria van Poulenc. Met Concerto Rotterdam zong zij Le Miroir de Peine van Hendrik Andriesssen, met het Amstelstrijkers Ensemble Les Illuminations van Britten en met het Ricciotti Ensemble toerde ze door de Benelux en Italië.

Verder ligt haar hart bij opera en muziektheater. Zo heeft Hester bijvoorbeeld in verschillende producties van Holland Opera gespeeld en werkte zij bij VocaalLAB mee aan de muziektheatervoorstelling Halfgeleiders van Bruno Nelissen. Recent zong Hester de Rückertlieder van Mahler, de Vier Letzte Lieder van Strauss en de 4e Symphonie van Mahler met Symfonieorkest Neon in Rome. Met Symfonieorkest De Philharmonie zong zij Ich denke Dein, een stuk voor orkest en sopraan van Rolf Martinsson.

Tevens is Hester verbonden aan het Muziek Pakhuis, heeft ze haar eigen zangpraktijk in Amsterdam en Apeldoorn en dirigeert zij het Pakhuis Kinderkoor en het kinderkoor van Klassiek rondom de Klas. Zij was enige jaren docent bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze verzorgt eveneens zangworkshops en geeft stemcoaching aan koren.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement