Gitaarles

Met veel plezier geef ik al heel lang les aan zowel kinderen vanaf ± 7 jaar, jongeren alsook aan volwassenen. Ik vind het een uitdaging om leerlingen uit te nodigen samen de vele mogelijkheden van de gitaar te ontdekken. Van melodiespel, tokkelen, slaggitaar en akkoordspel tot en met alle bijzondere klankeffecten van het instrument. In de les komen ook nog een aantal andere aspecten samen: luisteren, op elkaar afstemmen, samenspel, plezier maken en geduld oefenen. Bovendien wordt het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde bij de leerling groter door het kunnen bespelen van een instrument. Het gitaarrepertoire is vrijwel onbeperkt en omvat muziek (bewerkingen) uit vele eeuwen in diverse stijlen tot en met hedendaagse populaire muziek.

Je gevoelens uiten op kunstzinnige wijze, dat kan bij GIGANT. Wees welkom!!

Frans ten Cate

Frans ten Cate

Ik ben woonachtig in Apeldoorn met mijn vrouw en twee zoons. Vanaf de opening van het Huis voor Schoone Kunsten was ik als gitaardocent verbonden aan Markant en na de fusie aan GIGANT.

Vanaf mijn 9e kreeg ik gitaarles op de toenmalige muziekschool in Apeldoorn. Na mijn middelbare schooltijd heb ik gitaar gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en tegelijkertijd kon ik al wat gitaarlessen geven op de muziekschool hier in Apeldoorn. Het lesgeven heb ik de jaren na mijn Conservatoriumopleiding verder kunnen uitbreiden. Het werd en is gelukkig nog steeds mijn beroep.

Naast het lesgeven op de klassiek-spaanse gitaar heb ik ook met mijn gitaar regelmatig concerten gegeven, zowel solistisch, in ensembleverband alsook in de unieke combinatie met kamerkoren.

Verder is mijn muzikale ontwikkeling verrijkt door pianolessen in mijn conservatoriumtijd en tevens door het zingen in vele verschillende koren door de jaren heen. Daarnaast heeft de Keltische muziek mijn interesse en speel ik regelmatig in folkgroepjes op Ierse bazouki (snaarinstrument), gitaar, thin whistle (fluit) en Ierse harp.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een proefles? Bel mij dan via onderstaand telefoonnummer.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement