Hobo, althobo en hobo d’amore les

De lessen zijn gericht op het leren bespelen van deze instrumenten, het ontwikkelen van speeltechnische vaardigheden die hiervoor nodig zijn, zoals speelhouding, ademhaling, mondstand en motoriek, en het ontwikkelen van de klankkleur en muzikale expressie. Het is ook mogelijk de HAFA opleiding voor hobo en althobo te volgen.

Cursus Hobo

In de gratis proefles Hobo kun je uitgebreid kennis maken met de hobo, het instrument proberen en wordt er uitvoerig ingegaan op je belangstelling en motivatie. Daarnaast wordt alle informatie gegeven over de hobo, de inhoud van de lessen, de mogelijkheden om samen te spelen en je eigen wensen over bijvoorbeeld de lesvorm.

Cursus hoborieten maken

In deze cursus krijg je les in de kunst van het maken van hoborieten, de handigheid om met het materiaal en gereedschap om te gaan in samenhang met het speelgemak en de desgewenste klankkleur. De basisvaardigheden worden in de cursusvorm van 10 lessen gegeven met bijvoorbeeld 2 à 3 leerlingen. Waaronder beginners en leerlingen die gevorderd zijn in het rieten maken.

Hafa opleiding hobo en althobo

In deze opleiding worden leden van harmonie orkesten opgeleid volgens het landelijk Raamleerplan HaFaBra. Na elke opleidingsfase kan het HaFa examen A, B, C, D worden afgelegd en het betreffende diploma worden behaald. Ga voor meer informatie hiervoor naar HaFaBra. De theoriecursus gaat in op de nodige theoretische kennis en het ontwikkelen van het muzikale gehoor en ritmisch gevoel. Het is gericht op de praktische en instrumentale ontwikkeling.

Arjo Hovenberg

Arjo Hovenberg

Na het behalen van mijn conservatoriumdiploma’s uitvoerend en docerend musicus (hobo, althobo en hobo d’amore) heb ik orkestervaring opgedaan bij verschillende symfonie orkesten. O.a. bij Het Gelders Orkest, waaraan ik verbonden was als hoboist en althoboist. Als docent hobo geef ik les bij een aantal Culturele instellingen en samenwerkingsverbanden (collectieven) in de regio Gelderland. Vanaf mijn conservatoriumstudie heb ik mij middels studies, cursussen en symposia verdiept in de samenhang tussen het bespelen van de hobo en de fysieke dispositie voor het instrument. Onder andere houding, adem en mondstand, en ontwikkeling sensomotoriek in relatie tot het bespelen van (blaas) instrumenten. Mijn kennis en ervaring probeer ik met veel enthousiasme en passie voor de hobo over te dragen aan mijn leerlingen. Ik wil kinderen en volwassenen veel plezier meegeven in het hobospelen, en het samenspelen in ensembles en (harmonie) orkesten stimuleren. Ben je geraakt door de schitterende en karakteristieke klank van de hobo? Kom kennismaken met de hobo d.m.v. een gratis proefles. Hobo spelen kan nu al vanaf 6 jaar, je begint dan met een junior hobo. Les nemen? In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, ademhaling en de mondstand. We spelen allerlei muziekstijlen van klassiek tot populair. Met de hobo kun je gaan spelen in een symfonie- of harmonie orkest, en in allerlei samenspelgroepen.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement