Saxofoonles

Wanneer je bij mij op saxofoonles komt stellen wij samen een doel. In de lessen coach ik je en geef ik tips en tricks om je doel te behalen. Mijn doel is om iedere leerling op een voor hem/haar fijne manier te coachen. Maatwerk staat centraal. Het hoofddoel is om op een leuke energie-volle manier bezig te zijn met onze gezamenlijke passie: muziek.

Ben je geïnteresseerd of wil je een proefles neem dan contact met me op via mail of whatsapp.

Gerben Wasser

Gerben Wasser

Mijn naam is Gerben Wasser. Al sinds mijn tiende maak ik muziek. Toen ik voor het eerst op les kwam in een verouderd muziek gebouw in Delfzijl in noord Groningen, zei ik tegen de muziek docent: “Ik wil later net zo goed worden als Candy Dulfer.” In mijn pubertijd verhuisde ik naar Meppel. Hier maakte ik kennis met John Coltrane, Charlie Parker en Miles Davis. Dit maakte dat mijn eerst gestelde doel verwaterde: ik werd verliefd op jazz. Uit school ging ik gelijk naar mijn zolderkamer en begon ik mijn lange noten te oefenen, mijn toonladders en probeerde ik het jazz repertoire eigen te maken.

 

Op mijn 15 de kreeg ik mijn eerste jazz gig in Zwolle. De band bestond uit Henk Zomer, Jos Machteld en mijzelf. Na deze ervaring ben ik zelf kroegen afgestruind om te kijken of ik ergens met mijn eigen band kon spelen. Hier ben ik tot op de dag van vandaag nog mee bezig.

 

Op mijn 17 de was het eindelijk zover. Ik had mijn HAVO diploma op zak en kreeg te horen dat ik aangenomen was op het Prins Claus conservatorium. Gedurende die vier jaar was ik van 9 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds te vinden binnen de muren van het Gronings conservatorium. Ik was omringd door allerlei nationaliteiten maar we spraken allemaal dezelfde taal: Muziek!

 

Ik heb in mijn studietijd gespeeld met Benjamin Herman, Peter Beets, Joost van Schaaijk, Michael Phillip Mossman, Matt Wilson en met Joris Teepe die ik nog steeds als een mentor zie.

 

Ook speelde ik bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest waarmee ik op het North Sea Jazz festival heb mogen staan. Ook heb ik solist mogen zijn bij het Noordpool Orkest met mijn eigen Compositie. Sindsdien word ik regelmatig gevraagd om voor dit orkest te arrangeren. 

 

In 2017 ben ik met een 9 afgestudeerd. Sindsdien heb ik een social work opleiding gedaan en heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven. Ook heb ik verschillende big-bands gedirigeerd, improvisatie workshops en saxofoon workshops verzorgd op middelbare scholen en werk ik in de saxofoon winkel in Deventer. Hier heb ik veel geleerd over de techniek achter de saxofoon en het repareren van dit prachtige instrument.

 

In 2020 heb ik samen met Maarten Gal Groove Community opgericht. 

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement