Compositie

Wil je meer van muziektheorie begrijpen? Meer weten over toonsoorten, toonladders/ kwintencirkel en harmonie? Heb je altijd al willen weten hoe je zelf muziek kunt componeren? Het bedenken van de melodie is niet het eindpunt. Daarna komt de kennis van harmonieleer om de hoek kijken. Wat ga je bedenken om de melodie te begeleiden? Je kunt bij het maken van een compositie ook beginnen vanuit akkoorden, de ritmische basis of de bas. In de compositieles leer je hoe je eigen stukken of songs kunt maken. Ervaring op een instrument en in het notenschrift is gewenst. De lesmethode is op de leerling afgestemd, op zijn/haar muzikale voorkeur. De lessen worden individueel gegeven.

Meld je aan voor een gratis proefles!

Hans Kämper

Hans Kämper

Voor accordeon afgestudeerd aan het Conservatorium in Hilversum en heb ruime ervaring als docent accordeon, docent compositie en als dirigent van verscheidene ensembles/orkesten in muziekscholen en kunstencentra. Met mijn ensembles treed ik op in theaters, kerken, bibliotheken etc. in samenwerking met solozang, koren en dans. Projectmatig werkzaam in het primair onderwijs: “Musicus in de Klas” en “Kinderen Maken Muziek”.

Tijdens mijn conservatoriumopleiding in Hilversum kreeg ik een aantal jaren les van de componist Tristan Keuris, door wie ik geïnspireerd werd zelf te componeren. Mijn uitgegeven werken zijn “Divertimento in F major” voor blaasoctet, “Streichquartett in D-Dur” en “Konzertstück für Flöte und Streicher”. Op korte termijn wordt ook mijn compositie: Pianola voor quatre mains uitgegeven. Op ‘De dag van de Componist’ in 2022 is mijn compositie voor solo blokfluit “Inventie alla Tango” in première gegaan in de Dom in Utrecht.

Accordeon spelen, componeren en het dirigeren van ensembles betekenen voor mij emoties en gevoel delen. Muziek raakt ons! De emotie die je bij bepaalde muziek ervaart, heeft niet alleen met jezelf, maar ook met de muziek te maken. Het plezier in muziek maken en de emotie in de muziek leggen, dát is wat ik wil ik overbrengen op mijn leerlingen.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement