Kids Rock – instrumenten oriëntatie

Instrumentenoriëntatie voor kids van 9 -14 jaar.

In 12 lessen leren kids verschillende instrumenten kennen en krijgen ze de kans om ze uit te proberen. Ze leren hoe de instrumenten aanvoelen, hoe ze klinken en wat hun rol is binnen een groep.

De instrumenten die aan bod komen in deze cursus zijn: Gitaar, Basgitaar, Drums, Piano, Zang.

Aan het einde van de lessen zijn de kinderen in staat een instrument te herkennen en te begrijpen wat de rol van het instrument is wanneer ze naar een liedje luisteren. Samenspelen is ook een belangrijk onderdeel van deze lessenreeks. In de laatste 4 lessen kiest elk kind een vast instrument, zodat we samen een muziekstuk kunnen voorbereiden om aan het einde van de workshop een korte presentatie te kunnen geven.

  • De cursus start op 8 april, instromen is mogelijk.
  • Lesdag: maandag
  • Lesdata: 08-04, 15-04, 22-04, 13-05, 27-05, 03-06, 10-06, 17-06, 24-06, 01-07, 08-07
  • aanmelden: kidsrock.apeldoorn@gmail.com

Doorlopende leerlijn muziek

We bieden in ons cursushuis sinds kort een volledige doorlopende leerlijn muziek aan. Onder de naam ‘Alles is muziek’ verzamelden we verschillende muzikale cursussen waarmee kinderen van 0 tot 14 jaar muziek kunnen ontdekken.

De cursussen uit deze doorlopende leerlijn zijn:

Mario Meijer

Mario Meijer

Ik begon mijn muzikale carrière als bassist in de Apeldoornse rock/metal formatie Pre Mortem. Al snel was er ook interesse voor andere muziekstromingen en speelstijlen. Omdat mijn hart meer lag bij het maken van muziek, stopte ik halverwege met mijn studie 3D design aan de kunstacademie van Arnhem en maakte ik de overstap naar het Rotterdams Conservatorium Codarts. Ik studeerde daar basgitaar met als studierichting jazz/fusion.

Zowel tijdens als na mijn studie ben ik altijd actief geweest als bassist in verschillende bands en heb ik ervaring opgedaan in uiteenlopende muziekstijlen. Na mijn studie ging ik spelen in de vaste huisband van theater de Engelenbak te Amsterdam. Ook speelde ik in de voorstelling “sneeuw” van actrice/zangeres en kleinkunstenares Joy Wielkens, het “Round midnight jazztrio” en neo soulband Mad Honey.

Als docent heb ik inmiddels ook flink wat ervaring opgedaan. Tijdens mijn stageperiode als basdocent aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer en daarna twaalf jaar als docent bij Markant, centrum voor kunsteducatie in Apeldoorn. Daar gaf ik niet alleen basles maar verzorgde ik ook bandcoaching en groepslessen popmuziek voor kinderen (pop for kids en kids rock! genaamd). Momenteel speel ik in coverbands en werk ik als opname en mix technicus aan verschillende muzikale projecten.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement