Snuffelcursus

Ben je tussen 8 en 14 jaar en weet je niet welk muziekinstrument bij jou past?

Meld je aan voor onze Snuffelcursus en probeer een trompet, cello, sax, fluit en nog veel meer. In 17 lessen van een uur behandelen bevoegde muziekdocenten bijna alle instrumenten van een groot orkest. Je kunt zelf uitproberen en in overleg mag een instrument ook tijdelijk mee naar huis. Spelenderwijs leer je ook wat notenlezen en muziektheorie. Aan het eind van de snuffelcursus weet je met welk instrument je verder wilt gaan. De eerste cursus is op de maandag van 16:00 – 17:00 uur. De startdatum is 26 februari 2024.

Bij voldoende aanmeldingen start de snuffelcursus ook op andere dagen/tijden en locaties. Kijk op de website van het A-JO voor details of stuur een email naar info@a-jo.nl voor informatie en aanmelding.


Doorlopende leerlijn muziek

We bieden in ons cursushuis sinds kort een volledige doorlopende leerlijn muziek aan. Onder de naam ‘Alles is muziek’ verzamelden we verschillende muzikale cursussen waarmee kinderen van 0 tot 14 jaar muziek kunnen ontdekken.

De cursussen uit deze doorlopende leerlijn zijn:

Apeldoornse Jeugdorkesten

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten bestaat uit jonge muzikanten uit Apeldoorn en omgeving die graag meer willen doen met muziek dan in hun eentje spelen. In een orkest spelen maakt muziek maken nog veel leuker, geeft extra uitdagingen en een heel andere beleving van muziek. Bij de Apeldoornse Jeugdorkesten gaan samen leren, samen muziek maken, plezier en gezelligheid hand in hand.

AJO op school, Instrumenten Snuffelcursus,  de (voorbereidende) Speelgroep, het jong Apeldoorns Jeugdorkest (jAJO), en het Apeldoorns Jeugdorkest (AJO) bieden een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar (zie schema onderaan deze pagina). Veel ervaring of een hoog niveau heb je niet nodig om in een orkest te beginnen: iedereen die een instrument speelt, kan in principe meedoen. In overleg met je muziekdocent zoeken de dirigenten naar de beste pl;ek voor jou.

Naast deze orkesten zijn er het Apeldoorns Jazz Jeugdorkest (AJO-Jazz) voor diegenen die graag willen leren improviseren en in een jazzband willen spelen.

Het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE), met wisselende samenstelling, kan worden ingehuurd voor feesten en evenementen; omvang, samenstelling en repertoire passen we zoveel mogelijk aan uw wensen aan.

Ons motto is dan ook: Muziek maken doe je samen!

Wil je meer weten over ons, of wil je meespelen in één van de leukste jeugdorkesten van Nederland? Kijk dan eens rustig rond op onze website. Je kunt ook komen kijken bij onze openbare repetities.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement