Fagotles

De fagot is de bas van de houtblazers. Je ziet ze achterin het orkest er bovenuit steken. De klank is soms grappig maar vaak ook lyrisch. Er zijn niet zoveel fagottisten, dus je bent al gauw graag gezien en gehoord in harmonie of symfonieorkesten. Maar ook solo repertoire en kamermuziek is er volop!

Een fagot is een kostbaar instrument. GIGANT heeft een daarom een fagot die het eerste jaar in bruikleen gegeven kan worden. Ook zijn er goede instrumenten te huur, of hebben muziekverenigingen er een voor hun leden.

Lestijd: De lessen zijn in overleg een half uur of een uur. Ook de frequentie en dag wordt onderling afgestemd. Momenteel is de lesdag maandag.

De lessen zijn individueel, maar ik probeer regelmatig een overlap te organiseren zodat er ruimte is voor samenspel met andere leerlingen.

Leeftijd: Vanaf een jaar of 8 is het mogelijk om fagot te spelen; een beetje afhankelijk van de grootte van de handen. Kinderen kunnen beginnen op een kinderfagot of fagot voor kleine handen. Deze zal wel apart gehuurd of aangeschaft moeten worden. Vanaf een jaar of 10 kunnen ze op de fagot van GIGANT beginnen. Kinderen komen een half uur per week. Met jongeren en volwassenen kunnen we ook per keer afspreken. Fagot kan zeker ook op latere leeftijd nog geleerd worden!

Methodes: Ik maak in principe gebruik van verschillende methodes afhankelijk van de capaciteiten en voorkeuren van de leerling. Daarnaast zoek ik zoveel mogelijk duetten of spelen we samen met de harp. Ook hulp bij studie van orkestpartijen kan geboden worden.

Ik werk met een strippenkaart voor 10 lessen van een half uur.

Vraag gerust een proefles aan!

Hannah de Vos-Beckers

Hannah de Vos-Beckers

Mijn passie voor de muziek combineer ik (Hannah) graag met mijn didactische vaardigheden. Ik ben per September 2016 als zelfstandig fagotdocent verbonden aan GIGANT. Daarnaast geef ik privé les in Loenen(gld.) Muziekmaken is voor mij direct verbonden met speelsheid, creativiteit en vooral plezier. Tijdens mijn lessen zullen de leerlingen uiteraard de technische vaardigheden leren die te maken hebben met het bespelen van de fagot. Daarnaast kenmerken de lessen zich door een speelse aanpak. Samen met de leerling zoek ik waar het plezier in de muziek voor die individuele leerling zit en welke benadering het meest passend is.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement