Hester Hentzepeter

Hester Hentzepeter

De lyrische sopraan Hester Hentzepeter begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie en studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Als klassiek solist zong Hester onder meer in Haydn’s Schöpfung, het Requiem van Mozart en het Gloria van Poulenc. Met Concerto Rotterdam zong zij Le Miroir de Peine van Hendrik Andriesssen, met het Amstelstrijkers Ensemble Les Illuminations van Britten en met het Ricciotti Ensemble toerde ze door de Benelux en Italië.

Verder ligt haar hart bij opera en muziektheater. Zo heeft Hester bijvoorbeeld in verschillende producties van Holland Opera gespeeld en werkte zij bij VocaalLAB mee aan de muziektheatervoorstelling Halfgeleiders van Bruno Nelissen. Recent zong Hester de Rückertlieder van Mahler, de Vier Letzte Lieder van Strauss en de 4e Symphonie van Mahler met Symfonieorkest Neon in Rome. Met Symfonieorkest De Philharmonie zong zij Ich denke Dein, een stuk voor orkest en sopraan van Rolf Martinsson.

Tevens is Hester verbonden aan het Muziek Pakhuis, heeft ze haar eigen zangpraktijk in Amsterdam en Apeldoorn en dirigeert zij het Pakhuis Kinderkoor en het kinderkoor van Klassiek rondom de Klas. Zij was enige jaren docent bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze verzorgt eveneens zangworkshops en geeft stemcoaching aan koren.

Cursussen van deze docent

Het Apeldoorns Kinderkoor groep 1

Het Apeldoorns Kinderkoor groep 1

Voor kinderen van 4 tot 7 jaar op maandagmiddag tussen 15.00 en 15.55 uur. In maart 2024 start onder leiding…

Meer informatie
Het Apeldoorns Kinderkoor groep 2

Het Apeldoorns Kinderkoor groep 2

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar op maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. In dit koor onder leiding van…

Meer informatie
Het Apeldoorns Kamerkoor

Het Apeldoorns Kamerkoor

Sinds november 2021 is er een nieuw klassiek kamerkoor in Apeldoorn gestart! Het Apeldoorns Kamerkoor zingt elke maandagavond bekende en…

Meer informatie

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement