De Jonge Boschfazant & Meindert Talma | Muziekcafé

zondag 02 april

Sinds 2015 maken de in Westeremden woonachtige filosoof en vogelaar De Jonge Boschfazant (tekstschrijver) en Meindert Talma (componist) liedjes die ze elke maand zingen als slotlied in de maandelijkse Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show in de Kroeg van Klaas te Groningen

In de coronajaren 2020 en 2021 kreeg de show onderdak in Vera en vroegen DJB & MT de instrumentale orgelband Das Audio of die hen kon begeleiden. Dat werkte zo goed dat Arjan Spies 14 liedjes heeft opgenomen in zijn Studio Teepdek voor de debuut-lp van DJB & MT.

Das Audio Combo zal net als op de plaat De Jonge Boschfazant & Meindert Talma begeleiden bij de live-optredens. 

DJB maakt als filosoof songteksten die je niet vaak ziet. Ze kennen binnen- en buitenrijm en bestaan uit twee soorten teksten: maatschappijkritische protestliedjes (het merendeel) en human interest liedjes die gebaseerd zijn op de found footage methode: DJB struint zo nu en dan rommelmarkten en kringloopwinkels in de provincie Groningen af voor fotoalbums, en foto’s op oude laptops en smartphones. Hij monteert vervolgens de gevonden foto’s tot een clip waar hij een human interest songtekst bij schrijft. Een voorbeeld van zo’n lied is ‘Eindelijk vakantie’. 

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 02 april 16:00

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement