Maaiveld Festival: o.a. MEROL + Sven Ratzke & Orkest De Ereprijs

donderdag 09 mei

Maaiveld Festival laat je twee dagen lang op verschillende locaties in de binnenstad genieten van meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows. Nationale en lokale artiesten combineren muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze. Op het programma staan niet alleen de grote namen, maar het festival biedt ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten.

Het volledige programma is inmiddels bekend. Deze kun je hier bekijken.

Headliners: Douwe Bob brengt samen met het NJO Poporkest op de openingsavond (8 mei) van Maaiveld Festival zijn grootste hits ten gehore. Op 9 mei zijn MEROL en Sven Ratzke & Orkest De Ereprijs aan de beurt.

Aanvangstijden
8 mei: 17:00 – 23:00
9 mei: 14:00 – 22:00

Kijk voor alle informatie op de website van Maaiveld Festival.

Een kleine greep uit het programma van 9 mei:

Sven Ratzke & Orkest De Ereprijs

Sven Ratzke is een veelzijdige, getalenteerde Nederlands-Duitse artiest die vooral bekend staat om zijn werk in het cabaret- en chansongenre. Met een carrière die meer dan twee decennia beslaat, is Ratzke een zeldzaamheid geworden: een cabaret-superster. Orkest De Ereprijs is al 45 jaar hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Als ‘instrument voor levende componisten’ geeft Orkest De Ereprijs opdrachten aan componisten voor composities die het orkest zelf uitvoert en realiseert daarnaast in samenwerking met partners vernieuwende, interdisciplinaire projecten.

MEROL

MEROL maakt Nederlandstalige elektropop. Met haar eigenzinnige, fantasierijke, tongue-in-cheek teksten die reflecteren op de huidige tijdgeest, is ze een unieke stem in de hedendaagse muziekscene. Vanaf haar doorbraak met de single Lekker Met De Meiden verovert ze de harten van Nederland en België. Ze staat bekend om haar zelfspot, iconische kostuums, feministische statements en haar bijzondere, interactieve momenten met publiek. Momenteel werkt ze aan haar tweede album dat in oktober zal verschijnen.

The Cool Quest XL

The Cool Quest brengt op de tweede dag van Maaiveld Festival iedereen aan het dansen! De muziek kenmerkt zich door de herkenbare soulvolle zang, het genre–bending sound en de invloeden van hiphop, indie en alternatieve pop. De band heeft meer dan 500 (festival)shows, veel airplay en verschillende awards op haar naam staan. In 2022 werden ze uitgenodigd als huisband bij NOS Studio Peking tijdens de Olympische Winterspelen. Tijdens Maaiveld bewijst The Cool Quest waarom ze een van de beste live-bands van Nederland is! Speciaal voor de gelegenheid nemen ze blazers mee voor een nog spectaculairder feest.

Yaro Mila

Yaro Mila brengt pure avant-garde pop naar Apeldoorn! Luid, rebels, vurig en tegelijkertijd suikerzoete hyperpopmuziek. In Yaro’s muzikale snoepwinkel proef je de onbeschaamde smaken van Britney Spears, de zuurheid van Lady Gaga’s eerdere werk en Ashnikko’s en Dorian Electra’s vieze en verwarrende nasmaak. Op het podium vind je Yaro samen met haar twee fantastische popachtige dansers van danscrew ‘Trevoga’ en twee rockende bandleden.

Anne-Fay

Zangeres Anne-Fay timmert al meer dan 12 jaar succesvol aan de weg. Tijdens Maaiveld Festival speelt ze tracks uit haar indrukwekkende oeuvre en een aantal nieuwe nummers. Anne-Fay bracht in 2019 de debuut EP Onyx & Ivory uit, werkte als vocalist van ZO! Gospel Choir met artiesten als Kamasi Washington en Oleta Adams en speelde als frontvrouw van Cookachoo op plekken als Lowlands, Paris Fashion Week en Oerol.  

Ischa den Blanken x Sam de Laat

Ischa den Blanken en Sam de Laat duiken samen in de vele gezichten van verlangen. Ze spreken en zingen over dat wat niet meer of nog niet is, over dat waarvan ze moeten accepteren dat ze het misschien wel nooit zullen bezitten. Over dat wat net buiten bereik blijft, over honger en lust en missen en hopen. Ze bouwen een altaar van taal, synths, beats en geluid voor alles dat ze nog begeren en ooit begeerd hebben; rauw, ongefilterd en schaamteloos metaforisch. 

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

do 09 mei 14:00

Locatie

Binnenstad Apeldoorn

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement