Brainstorm Festival 2024 | vrijdag

vrijdag 01 november

De 17de editie van het jaarlijkse Brainstorm Festival komt op 1 en 2 november 2024 naar GIGANT! De eerste bands zijn vastgelegd, en de komende tijd wordt de line-up verder uitgebreid.

Combitickets koop je via onderstaande knop. Dagtickets voor vrijdag koop je via de knop aan de rechterkant van de pagina. Dagtickets voor zaterdag koop je hier.

Combiticket: €55
Combiticket tot 18 jaar: €19,50
Vrijdagticket: €32,50
Zaterdagticket: €47,50

Vrijdag 1 november:

SAOR (folk-/ black metal, UK) – mainstage
ECCLESIA (heavy epic doom, FR) – mainstage
EPHEMERAL (dark folk, DE) – theater
ANGELIC FORCES (80’s hardrock, NL) – mainstage

Zaterdag 2 november:

EVERGREY (progressive metal, SE) – mainstage
THEOCRACY (melodic power-metal, USA) – mainstage
IMMORTAL SOULS (melodic death-metal, FIN) – mainstage
ASHTON NYTE (acoustic gothic rock, SA) – theater
ALTERIUM (power-metal, ITA) – mainstage
EPHEMERAL (dark folk, DE) – theater
UNDAWN (metalcore, NL) – mainstage

EVERGREY (SE)

Als headliner is de Zweedse progressive metalband Evergrey vastgelegd. De band behoeft eigenlijk geen introductie. Door de jaren heen zijn de Zweden uitgegroeid tot misschien wel de grootste Europese progressive metalband. Ook live maakt de band altijd weer indruk. En ze brengen een nieuw album mee naar Apeldoorn! Dat wil je niet missen!

THEOCRACY (USA)

De succesvolle Amerikaanse progressive powermetal band Theocracy komt voor een exclusieve show naar Apeldoorn. Dit wordt hun enige show in Nederland en België in 2024! Onlangs bracht de band hun nieuwe album “Mosaic” uit via Atomic Fire Records, en gooit daarmee hoge ogen bij pers en fans. Voor liefhebbers van Stratovarius, Sonata Arctica en Symphony-X wordt dit smullen!

SAOR (UK)

De Schotse folk/black-metal band Saor verzorgt op het Brainstorm Festival een exclusieve show waarin het volledige album “Aura” wordt gespeeld, dat tien jaar geleden verscheen. De muziek heeft voor elk wat wils: grunts, vrouwenzang, harde metal, traditionele folk-instrumenten. Bovendien is dit de enige show die Saor dit jaar nog in Nederland geeft. Met recht de headliner op de vrijdagavond!

IMMORTAL SOULS (FIN)

Jarenlang oogstte Immortal Souls veel succes met hun melodic death-metal uit het straatje van het vroegere In Flames, Dark Tranquillity en Children Of Bodom. De laatste jaren bleef het stil rond de Finnen, maar nu zijn ze terug met nieuw werk. Bovendien mogen de bezoekers van het Brainstorm Festival mede de te spelen setlist bepalen!

ASHTON NYTE (SA)

Niet eerder stond er een artiest uit Zuid-Afrika op het Brainstorm Festival. Ashton Nyte kennen we als voorman van de gothic-rock band The Awakening, dat in de voetsporen van bijvoorbeeld Saviour Machine wereldwijd voet aan de grond kreeg. Ashton Nyte komt echter zonder band, en verzorgt op het Brainstorm Festival een intieme show in de theaterzaal.

ALTERIUM (ITA)

Met Alterium halen we de opvolger van Kalidia in huis. Na het stoppen van die band besloot zangeres Nicoletta Rosellini niet bij de pakken neer te zitten, maar Alterium te beginnen. De nieuwe Italiaanse band sleepte meteen een platendeal bij AFM Records binnen, en op hun debuut “Of War And Flames” prijken meteen vier potentiële hitsingles. Dit is power-metal van hoog niveau!

ECCLESIA (FR)

Iets heel anders brengt Ecclesia naar het Brainstorm Festival. De Fransen zijn overduidelijk visueel geïnspireerd door Ghost en Batuskha, maar muzikaal leunen ze op Candlemass en Black Sabbath. In rode monnikspijen en met gouden maskers op bindt Ecclesia de strijdt aan met alles en iedereen die het koninkrijk van God in de weg staat. Of zoals de band zelf zegt: ,,Now confess your sins!’’.

UNDAWN (NL)

Misschien wel de meest sympathieke band van Nederland keert terug naar het Brainstorm Festival. Undawn heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten getuige ook hun nieuwe single “Dear Son”, en kan met hun melodieuze metalcore het festival helemaal op z’n kop zetten. Kortom, we zien je graag in de moshpit!

EPHEMERAL (DE)

Nog zo’n bijzondere actie: Ephemeral. Het Duitse dark-folk-project van Ella Zlotos, Nik Jira en Patrick Maiwald was tot dusverre vooral in prachtige kerkgebouwen te zien. Op het Brainstorm Festival is de band zowel op vrijdag als op zaterdag te zien in onze theaterzaal. Reken op sfeervolle folk, prog, post-rock en ruimte voor improvisaties. Zoals gezegd: dit wordt bijzonder!

ANGELIC FORCES (NL)

Wie van heavy metal houdt, kan niet om de jaren tachtig heen. De sound van vroeger wordt door Angelic Forces erg goed neergezet. Luister maar eens naar hun laatste album ‘Arise’. Dus trek je spijkerbroek met scheuren en naai je leren jas vol met bandpatches en kom dit 80’s feestje meevieren!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 32,50

Tijden

vr 01 november 18:15

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 01 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement