Black Rabbit releaseshow + The Modern Age Slavery + Epistulum

vrijdag 24 maart

Black Rabbit

Diep weggestopt in hun verborgen graven liggen alle verminkte lichamen en rusteloze zielen die door Black Rabbit zelf tot de hel zijn veroordeeld. Niet alleen met hun snelle thrash metal en groovy death metal, maar ook met hun nekpijn-opwekkende live-optredens, zal dit vijf-koppige monster elk slachtoffer dat het rijk van Black Rabbit durft te betreden, in stukken gereten achterlaten. 

Door een breed scala aan verschillende muzikale invloeden van alle bandleden ontstaat een verfrissend en inspirerend geheel. Deze combinaties zijn te horen in ieder nummer; zowel onderling als in de nummers zelf. Black Rabbit omarmt hun riskante maar unieke concept, en steken daarmee in zekere zin hun middelvinger op naar het hebben van een brute naam en het zijn van stereotype metal. 

Sinds ‘’Warren of Necrosis’’ uit is, heeft de band hun territorium afgebakend en zijn ze door holen gekropen om zo hun plek binnen de Nederlandse metalscene te veroveren. Hun single ‘Taken by the Devil’ markeert het begin van een nieuw tijdperk en sindsdien groeiden zij uit tot de kwaadaardige, bloeddorstige knaagdieren die ze vandaag de dag zijn.

Over het nieuwe album

De meedogenloze knaagdieren van Black Rabbit zetten hun verhaal voort door hun concept een sterke ruggengraat te geven. De chronologische volgorde van het album vertaalt zich letterlijk in de patronen, tempo’s en de activiteit van het menselijk brein tijdens het slaapproces. Aan deze structuur hangt het verhaal van Black Rabbit die zijn slachtoffers in slaap hypnotiseert (door hen uit zijn boek voor te lezen), om ze vervolgens tot de hel te veroordelen. Voordat ze door de poorten van de hel worden gesleept moeten ze echter een aantal taken uitvoeren, zodat ze begrijpen waarom dit hun lot is. Na die bekende eerste schok van energie die je voelt wanneer je bijna in slaapt valt, word je meteen meegesleept in de tragedie van het lot van een krankzinnige.

The Modern Age Slavery

The Modern Age Slavery ontleedt de angsten van de menselijke geest, onderzoekt onnoemelijke bewegingen binnen het collectieve bewustzijn van de mensheid en onderstreept waarom – ondanks leeftijd, geslacht, huidskleur, politieke opvattingen, religieuze overtuigingen, sociale status – de moderne mens natuurlijk de verantwoordelijkheid vermijdt om niet een slaaf zijn, ontsnappen aan zijn eigen vrijheid om een ​​valse vrede te zoeken.

Onze muziek is niet voor iedereen. Onze muziek doorboort het verborgen, onderdrukte, oorspronkelijke, met schuld beladen, maar rusteloze deel van ieder mens en dwingt ons de wereld met andere ogen te bekijken.

Epistulum

Epistulum is een melodic death metal band wiens creatieve oorsprong is te vinden in ervaringsfilosofie over de essentie van menselijk wrang. Oorspronkelijk begonnen als solo project in 2018, welke een debuut EP teweeg bracht, heeft Epistulum zich mogen ontplooiien tot een geheel bandgenootschap dat op 26 augustus 2022 een full-length album ter aarde heeft gebracht. Met FROM THE DEAD MASSES invoceert de band een collectie van muzikale geestesbeelden omtrent de primordiale woedes van het menszijn, in de vorm van explosieve, synth-gedreven death metal!

Tickets bestellen

Prijs

Voorverkoop € 10,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 24 maart 20:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 24 maart
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement