Wishbone Ash (UK)

vrijdag 19 april

Wishbone Ash groeide begin jaren 70 uit tot één van de steunpilaren van de gitaarrock uit die tijd. Albums als Argus, There’s The Rub en New England nemen bij liefhebbers nog altijd een prominente plek in in de platencollectie, niet in de laatste plaats vanwege het tijdloze en destijds baanbrekende gitaarspel. Geïnspireerd door zowel Britse volkstradities als Amerikaanse jazz en R&B, speelde de groep voor publiek en lovende kritieken. Met 24 studio-releases, 11 live-albums en vijf live-dvd’s tot nu toe, blijft Wishbone Ash bewijzen dat ze geen band zijn om op hun lauweren te rusten.

Wishbone Ash bestaat anno 2023 uit medeoprichter Andy Powell, die de lead vocals voor zijn rekening neemt en de rol van lead gitarist deelt met Mark Abrahams. Bassist Bob Skeat, inmiddels al 25 jaar betrokken bij de band, vormt samen met drummer Joe Crabtree de ritmesectie.

De band is van invloed geweest op grote namen als Thin Lizzy en Iron Maiden, maar inspireert vandaag de dag ook nog jongere bands als Opeth. Na zo’n vijftig jaar bestaansrecht zijn ze het optreden nog lang niet moe, en dus gaan ze weer op tour door Europa. Geniet vanavond van klassieke tracks als The King Will Come, Throw Down The Sword en Blowin’ Free!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 32,00
Vriend € 30,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 19 april 20:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 19 april

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement