We Stood Like Kings – Berlin 1927

donderdag 16 juni

“We Stood Like Kings tilt postrock naar een niveau waarvan we niet wisten dat het bestond”, aldus muzieksite Rotation 11. Het Belgische neoklassieke postrockkwartet We Stood Like Kings speelde 250 shows in 20 Europese landen en bracht 4 albums uit op het Duitse kwaliteitslabel Kapitän Platte. Van live soundtracks voor stille cultfilms tot nieuwe arrangementen van klassieke muziekwerken. Elk project is weer een nieuwe kans voor We Stood Like Kings om manieren te ontdekken om hun verfijnde, epische en intense muziek te vermengen met andere kunstvormen.

Drie filmconcerten – BERLIN 1927, USSR 1926 en USA 1982 – hebben het verhaal van We Stood Like kings tot nu toe gevormd. Deze levendige trilogie beeldt twee rijken uit die al verloren zijn (pre-Tweede Wereldoorlog Duitsland in Walter Ruttmanns Symphony of a Metropolis en Lenins Sovjet-Unie in Dziga Vertov’s A Sixth Part of the World) en een derde die hals over kop zijn eigen vernietiging tegemoet gaat (de huidige westerse consumptiemaatschappij in Koyaanisqatsi van Godfrey Reggio). In 2019 was het al mogelijk om USA 1982 in GIGANT te aanschouwen en op 16 juni is het de beurt aan Berlin 1927! De delen zijn perfect los van elkaar te ervaren, dus was je er in 2019 niet bij, dan is dat geen probleem.

Berlin 1927
Berlin 1927 presenteert een nieuwe soundtrack voor Walther Ruttmanns gevierde avant-garde film Symphony of a Metropolis. In vijf bedrijven die een dag in Berlijn tussen beide wereldoorlogen uitbeelden, neemt de film je mee op een reis door een stad die krioelt van de energie. “Een complexe machine die alleen kan werken als zelfs de kleinste onderdelen met maximale precisie bij de andere passen”, aldus Ruttmann. De muziek van We Stood Like Kings weet niet alleen de beukende energie van de hoofdstad weer te geven, maar ook de diepere emoties die verband hielden met de duistere oorlog die spoedig zijn vleugels zou uitslaan.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 13,50
Vriend € 12,00
Culture Club € 0,00
Culture Club 25 € 0,00
Culture Club 50 € 0,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

do 16 juni 20:00

Locatie

Theaterzaal

Tickets & tijden

Donderdag 16 juni