Subterranean Street Society | Muziekcafé

zondag 07 mei

Subterranean Street Society is een Deens-Nederlandse band die een mix van Folk, Alternative en Grunge maken. Over een metalen resonator, scherp schurende holle basgitaren, vintage cassette tape noise en duistere drums hoor je een ruige stem poëtische verhalen vertellen over tragische helden, romantische liefde en zwervende zielen. Kwetsbare storytelling met een manisch randje gebaseerd op een leven van reizen tussen zalen, festivals en het spelen op de straten van Europa. Live is de band
ruig, explosief en onvoorspelbaar. Toch kan de band ook verrassen met uitgeklede versies van hun repertoire gebaseerd op akoestische instrumenten, samenzang of het meest minimale: één man en zijn gitaar.

De band exporteert zijn verslavende ruige folk-Grunge al sinds 2017 over de hele wereld met shows in Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Rusland en Nieuw-zeeland. Tevens was hun muziek te horen onder de populair netflix serie ‘Ragnarok’ Op tv was de band te zijn bij ‘The Ballroom’ van Jan Douwe Kroeske. Hier presenteerde ze hun concept-album ‘Twelve Steps over alcoholisme. Dit album was zeer goed ontvangen door de Nederlands muziek pers met o.a. lovende recensies in Trouw, Oor en Musicmaker. Op 11 februari 2022 brachte de groep haar derde studio album ‘Saudade’ uit: Een melancholische orkestrale zwerftocht door de liefde, die Oor al als ‘Even indrukwekkend als de voorganger ‘twelve steps’ heeft bestempeld. Op 23 september brachten ze “Fado” uit met de originele akoestische versies van de nummers van Saudade.

Subterranean Street Society:
Louis Puggaard-Müller: Vocals/Guitar
Ivo Johan Schot: Bass/Guitar/Vocals
Joost Koevoets: Drums/Tape noise/Vocals

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 07 mei 16:15

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement