Sjako!

vrijdag 05 april

Sjako! wordt al jaren beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste bands binnen de Nederlandse muziekscene. De albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies zijn legendarisch. Hurt staat in het lijstje van mooiste songs ooit.

Met een in 2014 verschenen digitale compilatie op zak (met behalve de klassiekers ook geremasterde opnames, live en niet eerder uitgebracht materiaal) ging de band op tour. 2016 vormde in twee opzichten een mijlpaal: Sjako! vierde haar 35-jarig jubileum en de tiende langspeler The 10th verscheen. Dat bleek het begin van de wedergeboorte. Een uiterst succesvolle clubshow in 2023 van Sjako! in originele bezetting volgde.

Op Record Store Day verscheen de dubbelaar The Best Of Sjako!. En omdat ze van geen ophouden weten, staan Wouter Planteijdt (zang, gitaar), Jaap Vrenegoor (drums) en Thijs Vermeulen (bas) ook in 2024 gewoon weer op de planken. Met een nieuw album onder de arm, ook dat nog! Komt dan zien, komt dat horen.

Voorprogramma: Vinnie’s Vice

Vinnie’s Vice is een powertrio en speelt blues-with-a-bite: moderne songs met een jaren ’60-’70 sound. De band speelt hoofdzakelijk eigen werk, dat catchy, kleurrijk en persoonlijk is. Vinnie’s Vice-inatie komt van Stevie Ray Vaughan en Scott Henderson (tevens mentor van Vincent), maar ook van Jeff Beck, Led
Zeppelin, Miles Davis, Stevie Wonder, Jimi Hendrix en John Mayer.

Vincent is een gedreven, doorleefde en ervaren muzikant, met een diepe, mooie toon: verfijnd, dynamisch en energiek. Met de jong talenten Ehran als rockdrummer en Eljo als jazz/ gospel bassist is de band veelzijdig en op elkaar ingespeeld – uitdagend, risicovol en met een uitzonderlijke onderlinge chemie.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 19,50
Vriend € 17,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 05 april 20:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 05 april

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement