Pussy Riot: Riot Days (RUS)

zaterdag 13 april

Het Russische protestcollectief Pussy Riot werd in 2012 wereldwijd bekend met hun provocerende guerrilla-punkrockoptreden in the Cathedral of Christ the Saviour in Moskou. Het optreden werd door Russisch-Orthodoxe geestelijken als heiligschennis beschouwd en niet snel daarna werden Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina en Jekaterina Samutsevich gearresteerd en beschuldigd van hooliganisme. Alyokhina schreef later een boek over haar huiveringwekkende ervaringen in het Russische strafkamp: Riot Days. Nu komt Pussy Riot met de Riot Days-tour naar GIGANT!

Het collectief noemt Riot Days een elektronische rockopera, gebaseerd op het boek van Alyokhina. De tour is in een nieuw jasje gestoken vanwege de oorlog in Oekraïne en omgedoopt tot anti-oorlogstournee. Verwacht daarnaast thema’s als feminisme en LHBT-rechten, waar Pussy Riot sinds de start in 2011 bekend mee werd.

Een aanzienlijk deel van de inkomsten van het Riot Days project gaat naar de ondersteuning van het Oekraïense Okhmatdyt kinderziekenhuis.

Voorprogramma: Antillectual

Antillectual prikkelt je geweten terwijl je onbewust met je hoofd bonkt. De band zet maatschappelijke urgentie om in melodieuze punkrock. De bandleden groeiden op met skatepunk uit de jaren 90, emo uit de jaren 00 en orgcore uit de jaren 10. Antillectual is filosofisch en krachtig, met invloeden van buiten de punkrockwereld zoals de DIY-politiek van Crass, de authenticiteit van Hüsker Dü en de gitaaracrobatiek van Van Halen.

In 2005 begon Antillectual met het uitbrengen van albums en toeren. Inmiddels hebben ze wereldwijd meer dan duizend liveshows gespeeld. Voor het eerst in zeven jaar bracht Antillectual in 2023 een volledig album uit.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 30,00
Vriend € 28,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 13 april 20:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 13 april

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement