Guy Verlinde & The Artisans of Solace

zaterdag 01 oktober

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische bluesscene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat en Jeff Beck. In de afgelopen jaren tourde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album All Is Forgiven en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij The Mighty Gators the backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Dit concert is verplaatst van 15 januari 2022 naar 1 oktober 2022 n.a.v. de maatregelen omtrent het coronavirus.

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 01 oktober 20:30

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...