Fokko + Figgie

vrijdag 10 november

Fokko

Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema. Fokko serveert zijn relationele onvermogens graag met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond, gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Na jaren warmdraaien met punky rockbands Jeremy’s en Want Want, brengt Fokko in 2014 en 2015 onder zijn eigen naam akoestische EP’s uit (FOKKO I, II en III), ondersteund door een Poprondetour en tal van huiskameroptredens. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 verschijnt Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. De pakkende melodieën kunnen nu leunen op een fijn dichtgetimmerde gitaarmuur, vol echo’s van 90’s rockbands zoals Weezer en het vroegere werk van Green Day. Die lijn wordt in 2022 doorgetrokken met EP FF, en singles Goeroe, KTLL, Karin Heeft Geen Corona en Ding Dong Ding Dong genieten landelijke airplay. Er volgen headlinetours langs de bekende poptempels, waarin Fokko zich ontpopt als een energieke rockband vol publieksinteractie en droge humor. Ondertussen heeft radiozender KINK Fokko geadopteerd als huisband – voor elke single maakt Fokko een jingleversie voor ochtendshow KINKstart.

In 2023 zet Fokko dezelfde lijn door met single Life Coach: een typische Fokko single met een cynische knipoog. Op 10 november check je de band in onze popzaal!

Figgie

Figgie is een muzikaal kunstenaarscollectief dat met grote ogen naar de wereld kijkt. Met speelse openhartigheid gaan Paul, Roy en Pim de strubbelingen van de volwassenheid te lijf met creaties à la The War on Drugs, Eefje de Visser en Radiohead. Figgie’s opwekkende indie songs combineren het goede van kind-zijn met met de poëtische wijsheid van een bebaarde tovenaar. Deze aanstekelijke combinatie maakte debuutalbum Genoeg Houvast (2019) tot album van het jaar (3voor12 Utrecht) en zal terug te
horen zijn op hun aankomende plaat Kleuren, Texturen, Kaders & Verhalen die in 2023 zal verschijnen.

De kracht van deze licht-rebelse poëten ligt in de aanstekelijke vriendschap tussen de drie mannen. Deze vriendschap doet niet alleen het podium bruisen, maar geeft ook kleur aan de collage van songs waarin telkens een ander bandlid het woord krijgt. Deze drie unieke artistieke stemmen komen samen in een eigenzinnige poëtische stijl die van ieder Figgielid een andere signatuur meekrijgt. Zo ontstaan rijke muzikale verhalen die voelen als een theekrans bij een getrouwd trio dat de diepte niet schroomt in goed gesprek en je na het huilen altijd weer zal doen lachen.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 14,50
Vriend € 12,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 10 november 20:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 10 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement