I, Tonya | i.s.m. Serviceclub Inner Wheel

Duur: 120 minuten

Special

In samenwerking met Serviceclub Inner Wheel vertonen wij in het kader van de actie van Orange The World, tegen geweld tegen vrouwen, eenmalig de film I, Tonya. De vertoning begint om 19:30 uur met een inleiding door de Serviceclub, waarna de film begint. Tickets voor deze benefietvoorstelling kosten €17,50.

I, Tonya

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya’s privéleven is getekend door armoede en geweld, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten – met goede én slechte bedoelingen – beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan.

Orange the World

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland “Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Met dit thema willen we de bewustwording vergroten over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat, waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt. En vooral ook dat je op al die plekken #medestander kunt zijn. Jij kunt helpen, door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk. Jij kunt helpen door ertussen te gaan staan als iemand geïntimideerd wordt in de metro. Jij kunt helpen door een steunend commentaar te posten als iemand wordt geïntimideerd op sociale media. Jij kunt helpen door een teamgenoot te helpen met melden van grensoverschrijdend gedrag op je sportclub. Er zijn honderden manieren waarop je #medestander kunt zijn in je dagelijks leven.

Als iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen. Iedereen kan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 17,50

Tickets & tijden

Maandag 27 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement