Ik & Jij | Cinemini Kinderfilm

all

Geregisseerd door Yoshiko Misumi, Raúl ‘Robin’ Morales Reyes, Uzi Geffenblad

Duur: 27 minuten

Cinemini Kinderfilm
Kinderfilm

Wie ben ik en waar ben jij?

In dit programma gaat the over wie jij bent en wie de mensen om je heen zijn. Waarom voel je je soms alleen terwijl je samen met anderen bent? En hoe kun je je vermaken in je eentje?

De films duren samen 27 minuten. Daarna gaan we spelen in een prachtig lichtlandschap. Het totale programma (film kijken + spelen) duurt ongeveer 90 minuten.

Googure Googuri

Googuri is een zelfbedacht woord, een geheim dat een klein meisje deelt met haar oude opa. Ze vindt het heerlijk bij haar opa. Soms is hij een berg, een andere keer een boom of de zee. In haar eindeloze verbeelding reist ze samen met hem door haar wereld vol verbeelding. Googuri Googuri is een film die je voelt, met een sterke vloeiende tekenstijl. Het geeft een prachtig beeld van de wereld door de ogen van een klein kind, een klein mens dat alles ontdekt.

Yoshiko Misumi | 2010 | Japan | 8 min.

Tijgertje Zonder Strepen

Tijgertje wil zo graag spelen met de anderen. Maar hij mist streepjes op zijn lijfje en hoort er daardoor niet echt bij. Want andere tijgers hebben die wel en Tijgertje wil ze ook! Daarom gaat hij op reis, op zoek naar streepjes voor op zijn vacht. Wat zal hij vinden? De film is zacht en rustig van stijl met mooie kleuren, fijne muziek en prachtig lichtspel.

Raúl ‘Robin’ Morales Reyes | 2018 | Frankrijk, Zwitserland | 9 min.

Vistochtje

Betty de kat gaat uit varen. Ze verveelt zich want ze is alleen. Alle anderen – de slakken, libellen, wormen – spelen vrolijk samen. De bananenvogels zijn zelfs met z’n drietjes en de kikker wordt vrienden met Betty’s rubberlaarsje. Betty vist van alles op en krijgt ineens een idee! Deze dromerige film laat zien hoe het gevoel van lome verveling om kan slaan in een mooi avontuur.

Uzi Geffenblad | 2017 | Zweden | 10 min.


Over Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal met een bijzonder programma waarin de kinderen film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap. Veel kinderen beleven op deze manier hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen.

Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 7,50
Vriend € 7,50
Kinderen t/m 13 jaar € 7,50

Tickets & tijden

Zondag 14 juli

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement