The Children of Srebrenica + nagesprek met de filmmakers

Geregisseerd door Yasser Ishraq, Wolat Rashid

Duur: 55 minuten

documentaire
Special

Deze documentaire, ‘The Children of Srebrenica’, neemt ons mee op een indringende reis naar Srebrenica en door de herinneringen van de Mars Mira die we in 2023 hebben meegelopen. De Mars Mira is een jaarlijkse vredesmars ter herdenking van de slachtoffers van de Srebrenica-genocide, waarbij duizenden mensen een tocht van ongeveer 100 kilometer afleggen om solidariteit te tonen en de tragische gebeurtenissen uit 1995 te herinneren, waarbij meer dan 8000 Bosniakken het leven lieten.

In de documentaire volgen we de persoonlijke verhalen van overlevenden en nabestaanden die hun ervaringen en de impact van de genocide op hun leven met ons delen. De mars zelf, die we samen met hen en vele anderen hebben bewandeld, symboliseert niet alleen de strijd en het lijden, maar ook de hoop op vrede en gerechtigheid.

Maar ‘The Children of Srebrenica’ toont meer dan alleen de mars. Het belicht de veerkracht en de ongebroken spirit van de Bosnische gemeenschap, de voortdurende zoektocht naar gerechtigheid en de noodzaak om het verleden niet te vergeten, om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Naast de emotionele verhalen van de deelnemers, duiken we ook in de achtergronden van de Mars Mira, verklaren we de betekenis ervan en waarom het belangrijk is dat deze herinnering levend blijft, niet alleen voor Bosnië en Herzegovina, maar voor de hele wereld.

Programma:

  • Korte introductie
  • Vertoning documentaire: The Children of Srebrenica
  • Nagesprek met filmmakers Yasser Ishraqi, Wolat Rashid en Terence Mayimona
  • afsluitende borrel in GIGANT café

We nodigen u uit om deze krachtige documentaire met ons te ervaren om zo samen stil te staan bij de geschiedenis en de lessen die we daaruit kunnen trekken. ‘The Children of Srebrenica’ is een eerbetoon aan de slachtoffers, een document van hoop en een oproep tot nooit vergeten.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Zaterdag 11 mei

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement