L’Abbé Pierre

12plus angst geweld discriminatie groftaalgebruik

Geregisseerd door Frédéric Tellier

Acteurs: Emmanuelle Bercot, Chris Gotts, Benjamin Lavernhe

Duur: 137 minuten

Gesproken taal: Frans

biografisch

Franse biopic over Henri Grouès, beter bekend als Abbé Pierre en oprichter van de Emmausbeweging. Grouès wordt geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen parlementslid in Parijs. Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. De rol van Abbé Pierre wordt indrukwekkend vertolkt door Benjamin Lavernhe (Jeanne du Barry, The French Dispatch), wat hem een César-nominatie opleverde voor Beste Acteur.

De echte Abbé Pierre is door zijn enorme populariteit in Frankrijk lang omgeven geweest door mythes, waardoor het voor schrijver en regisseur Frédéric Tellier een hele klus was om het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Door uiteindelijk met Abbé Pierre’s secretaris te hebben kunnen spreken hoopt hij voor deze film de man van de mythe te hebben kunnen onderscheiden.

Hoewel Abbé Pierre’s goede daden veel verder rijkte dan de Tweede Wereldoorlog en dat ook in de film te zien is, was hij ook heel erg belangrijk als Franse verzetsheld en iemand die zich inzette om de joden te beschermen tijdens de oorlog. Daarom is deze film ook onderdeel van het programma op Bevrijdingsdag.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00
Film & Pizza van de Pizzabakkers € 19,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement