Boek & Film | Origin

12plus angst geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Ava DuVernay

Acteurs: Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Niecy Nash, Nick Offerman, Blair Underwood, Finn Wittrock

Duur: 141 minuten

Boek & Film docu-fictie
Special

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien!

Deze avond wordt Boek & Film begeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door Gerlinda, vervolgens gaat u de film kijken.

Kaarten voor Boek & Film kosten €16,50/€14,- (vrienden van GIGANT en CODA-pashouders).

Wil je als Cineviller naar Boek & Film? Dat kan! Reserveer dan zoals gebruikelijk je filmticket en reken bij het afhalen van je filmticket aan de balie een supplement van €5,50 af. 

TIP!
Het boek is (in beperkte oplage) te leen in de CODA Bibliotheek.


Origin

Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht, omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden: een boek dat o.a. pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme.

Origin beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar haar boek dat gelijk bij publicatie tot een klassieker werd bestempeld. En door Oprah Winfrey “het meest essentiële boek ooit” werd genoemd. Isabel Wilkerson zelf is het hoofdpersonage in de film, gespeeld door de voor een Oscar genomineerde Aunjanue Ellis-Taylor. Hoewel het een speelfilm is spelen ook enkele mensen die Wilkerson voor haar onderzoek interviewde zichzelf, wat de film soms het gevoel van een documentaire geeft.

Origin is de nieuwste film van filmmaker Ava DuVernay die bekend staat om haar maatschappelijk betrokken werk waaronder de speelfilm Selma over Martin Luther King, de documentaire 13th en de tv-serie When They See Us.

VPRO Cinema
“Een lovenswaardig ambitieuze film die zowel hoofd als hart weet te beroeren.”
Nederlands Dagblad
“Aangrijpend.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 16,50
Cineville € 0,00
Vriend € 14,00

Tickets & tijden

Dinsdag 14 mei

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement