Furiosa: A Mad Max Saga

16plus geweld

Geregisseerd door George Miller

Acteurs: Anya Taylor-Joy, Alyla Browne, Chris Hemsworth, Tom Burke

Duur: 148 minuten

Gesproken taal: Engels

actie

Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa (Anja-Taylor Joy) meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis. Miller keert voor de vijfde keer terug naar de Australische woestijn voor een film in de Mad Max reeks. Deze keer zonder Mad Max zelf, maar wel in de iconische dystopische wereld. Deze film is een zichzelf staand avontuur vol actie over het verleden van het populaire personage uit de met meerdere Oscars bekroonde wereldwijde kaskraker Mad Max: Fury Road.

De film is weer een groot spektakel, met prachtige beelden, knappe stunts en vindingrijke special effects. Maar Miller weet dit op zo’n manier te verfilmen dat het boven ieder Hollywoodspektakel uitspringt. Daardoor kan de film zijn wereldpremière beleven in Cannes (een paar dagen voor de première in Nederland). Wellicht volgen er zelfs Oscars, net als bij Mad Max: Fury Road uit 2015; uniek voor een actiefilm.

Naast spektakel biedt de film ook een ecologische fabel, over de strijd om grondstoffen zoals water en planten in een wereld waarin dit schaars is geworden.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00
Film & Pizza van de Pizzabakkers € 19,00

Tickets & tijden

Vandaag
Donderdag 30 mei
Vrijdag 31 mei
Zaterdag 01 juni
Zondag 02 juni
Maandag 03 juni
Dinsdag 04 juni
Woensdag 05 juni

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement