Ali & Ava

12plus discriminatie groftaalgebruik

Geregisseerd door Clio Barnard

Acteurs: Adeel Akhtar,Claire Rushbrook

Duur: 95 minuten

Drama

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

VPRO Cinema
“Fraai romantisch drama”
NRC
“(…)een van de meest ontwapenende filmverliefdheden van het jaar, ook dankzij de muziek waarmee de personages hun levens kleur geven.”
Volkskrant
“(…)zelden gaf zo’n eclectische soundtrack – van de energieke punkrock van de Buzzcocks tot de techno van Daniel Avery – zo’n treffend beeld van de onstuimige binnenwereld van twee verloren zielen.”
Trouw
“Sommige films zitten zo vol liefde dat je de warmte zou voelen als je je hand tegen het scherm zou houden.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Vandaag
Maandag 23 mei
Woensdag 25 mei
Donderdag 26 mei
Vrijdag 27 mei
Zondag 29 mei
Maandag 30 mei
Dinsdag 31 mei
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...