De leukste kindercursussen

Alles is Muziek!

We bieden in ons cursushuis sinds kort een volledige doorlopende leerlijn muziek aan. Onder de naam ‘Alles is muziek’ verzamelden we verschillende muzikale cursussen waarmee kinderen van 0 tot 14 jaar muziek kunnen ontdekken. Zo is er Het Notenbos, waarin je samen met je (klein)kind muziek ontdekt, Fabula, waarbij muziekontwikkeling centraal staat, de oriëntatiecursussen Kids Rock en de Snuffelcursus én het Kinderkoor


Eenwieleren bij Circus Apeldoorn

Op de woensdagen in april is Eenwieleren de Sport van de Maand. De Sport van de maand is een sportstimulering-initiatief van Accres. Eenwieleren is in het begin best lastig, maar zodra het begint te lukken wordt het eenwieleren leuker en leuker. Gedurende drie lessen gaan we proberen die eenwieler in bedwang te krijgen. En kan je al eenwieleren? Ook dan kun je er nog genoeg nieuws mee leren! Deze lessen zijn voor basisscholieren uit groep 5 t/m 8, maar middelbare scholieren en volwassenen zijn wat ons betreft ook welkom! Basisscholieren kunnen zich hier inschrijven.

Volwassenen en middelbare scholieren kunnen een e-mail sturen als ze willen meedoen. Je mag je eigen eenwieler meenemen. Als je geen eenwieler hebt kun je er eentje van Circus Apeldoorn gebruiken.

  • Lesdagen: Woensdag 3, 10, 17 april 2024
  • Tijd: 16:00 – 17:00u
  • Locatie: Gymzaal de Keerkring

Wil je meer weten over Circus Apeldoorn en hun aanbod, bezoek dan de Circuspagina. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten? Volg Circus Apeldoorn dan op Facebook.


Lessen beeldend voor kinderen van 6 t/m 18 jaar!

Een doorlopende cursuslijn beeldend door docent Susan Nieboer.

Kinderatelier 6-9 jaar

Verschillende vakdocenten met hun eigen specialisme geven les: Kunstenaar Iris Burghout gaat met de kinderen tekenen, schilderen en timmeren; Stephan Peters is de kartonspecialist; met Jeroen Hartsuiker worden reuze-spirografen getekend met behulp van zelf geprogrammeerde legorobots en met Mariëlla Koenders worden er werken van klei gemaakt die gebakken worden! Dit wil toch ieder kind tussen de 6 en 9 jaar!

Tekenen en schilderen 10-12 jaar

Twee groepen maar liefst: op dinsdag- en vrijdagmiddag. Hier volgen we de avonturen van Odysseus en maken we een leporello met tekeningen uit het verhaal: Het paard van Troje met pen en inkt, de schone Helena met ecoline en contépotlood en de gevaarlijke Cycloop met houtskool. Odysseus beleefde avonturen maar wij beleven teken- en schilderavonturen!

Tekenen en schilderen 13-18 jaar

We spelen in op het Royal Light Festival in Apeldoorn en maken werk voor een lichtbak. Eerst zijn we geïnspireerd door een van de deelnemers aan het Royal Light Festival: kunstenaar Bas Fontein, die ons meegenomen heeft op een rondleiding door de stad langs zijn lichtwerken op het Leienplein en in de Prinsensteeg. Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan. Elke week een ontwerp van een cursist: Nu te zien in de huiskamer van het cursushuis!


Kleywerk workshop: Een verrassing van Kley!

Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

I.s.m. Miriam Bos, auteur van het prentenboek Help! Een verrassing!

Je kent het boek misschien al wel. Help! Een verrassing! is het Nederlandse kinderboekendebuut van Miriam Bos. Het vertelt over de vriendjes August de Vos en Suusje Eekhoorn. August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August liever leest, luiert en mooie dingen maakt. Ze zijn dus heel verschillend! 

Omdat Miriam ook graag mooie dingen van klei maakt gaat zij samen met haar Kleyjuf Mariëlla Koenders een workshop geven. In deze workshop leer je August en Suus kennen en…ga je zelf een August of een Suus maken van klei! Je zult ontdekken dat er ook iets is wat ze allebei hetzelfde hebben…

  • Datum: Zaterdag 13 april
  • Tijd: 10:00-12:00 uur 
  • Kosten: € 29,50 per kind – incl. klei, 2 x bakken, iets lekkers en een kleine verrassing!
  • Docenten: Mariëlla Koenders en Miriam Bos
  • Voor aanmelden en meer informatie mail je naar Mariëlla.

Het Apeldoorns Kinderkoor

Het Apeldoorns Kinderkoor o.l.v. Hester Hentzepeter zingt met veel plezier wekelijks op de maandagmiddag in GIGANT. Het Apeldoorns Kinderkoor heeft twee bijzondere concerten in CODA en in Orpheus in het vooruitzicht en is daarvoor op zoek naar nog meer kinderen die van zingen houden!

Het kinderkoor is voor basisschoolleerlingen van 4 tot 12 jaar en je bent altijd welkom voor een gratis proefles.

  • Op de maandag van 15.15 tot 16.00 voor kinderen van 4 tot 7 jaar (Fabula).
  • Op de maandag van 16.00 tot 17.00 voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

In Het Apeldoorns Kinderkoor worden vrolijke, leuke en spannende liedjes gezongen uit alle delen van de wereld. Samen zingen geeft plezier, je ontdekt je stem, je muzikaliteit wordt er door ontwikkeld, je leert samenwerken en je krijgt er een mooie podiumpresentatie door aangeleerd. We geven meerdere keren per jaar een concert op verschillende podia in GIGANT, Orpheus of in een mooie kerk. Geef je snel op, want samen zingen is ontzettend leuk!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement